-
poxipol + mała metalowa nakrętka, kombinuje, to tylko doraźne rozwiązanie,
Żeby wyjąć ten wentylator to trzeba rozszczelnić klimę, bo przewody od klimy przeszkadzają.
Może pisze głupoty, na naszym albo na alfaclub gdzieś czytałem, ktoś opisywał problemy w wyjęciem go.
-
problemu z wyjeciem nie ma jedna srubka ruch dmuchawa i mam ja w reku klima sie nie rozszczelni. ale srubki bym nie zakladal bo jak odpadnie wpadnie w silniczek to moze nabroic wiem ze prowizorki najtrwalsze ale poszukam nowej
-
Mam pytanko odnośnie filtra kabinowego i dmuchowy
Mam alfe 156 wersje ze środkiem po faceliftingu i tak:
Mam zamiar wymienić wspomniany filtr kabinowy, z racji aury jaka panuje nie miałem okazji się temu dokładniej przyglądnąć ale wstępne oględziny wykazały, że nie koniecznie będzie to proste. Z tego co się orientuję to filtr znajduje się pod nogami pasażera - po lewej stronie za konsolą środkową - czy tak ? W wersji z nowy środkiem jest tam dosyć ciasno, dużo śrub i plastików - czy ciężko jest się do tego filtra dobrać.
A teraz druga spraw: potrzebuję się dobrać do dmuchawy która jak mniemam jest pod nogami pasażera - zaraz za schowkiem - próbowałem juz ją wymontować ale nie udało mi się - odkręciłem całą masę wkrętów i nie chciała wyjść, właściwie to nic mi się nie udało zdemontować - nawet ta plastikowa obudowa nie zeszła. Powiedzcie mi proszę, bo nie chcę niczego połamać czy w wersji po faceliftingu jest może jakaś inna procedura dostania się do silnika dmuchawy ?