Dno tej kieszeni na filtr nie ma żadnego otworu.
Printable View
Dno tej kieszeni na filtr nie ma żadnego otworu.
musisz zdjąć tą całą obudowę razem z parownikiem i pod nią jest otwór czysiłem go ostanio , instrukcja jest taka sam jak do wymiany nagrzewnicy bynajmiej ja tak zrobiłem.
O to ja podziękuje:) może dostane sie od dołu:)
Parownik to masz na myśli ta miedzina chlodnice od klimy tak?
zadra dostaje ci się tam woda bo uszczelka którą makaroniarze wymyślili szlag trafił kilka lat temu, a woda ma to do siebie , że spływa w najmniej odpowiednie miejsca:)
choinka powinni ją zrobić z makaronu- tą uszczelkę
czy ten zapchany odpływ moze mieć cos wspolnego z zapachem zgnilizny jak przód samochodu sie troche podniesie do góry ?
Teraz poprawiłem tą uszczelke bo ostatnio w tamtym roku ją tak po macoszemu założyłęm. Musze pomyślec co tam wpakowac może uszczelke od okien gumową.
Zanim zdemontujesz pół samochodu, sięgnij ręką głeboko za kolektor ssący pod tę "skrzynkę" namacaj podłuzny gumowy otwór, który poddaje się pod lekkim naciskiem. usuń stamtąd szlam , liście itp. Następnie lej wodę na szybę i sprawdź czy odpływ jest drożny. Potem ciesz się suchym samochodem:-))
włóż łapkę między silnik a gródź silnika, głęboko poniżej grodzi w stronę kabiny, tak mniej na środku szerokości auta, nad rurą wydechu, ręką wyczujesz taką plastikową spłaszczoną końcówkę jak od odkurzacza, w niej gromadzi się szlam liście itp.