To znowu kup w niemczech, koledzy za grosze pomogą, pewnie z alfą w tysiaku się zmieścisz. ;-).
Printable View
Z 3 koła to 145 są już trochę wyeksploatowane - przykład moja ma już 320 000km PB+LPG strach pomyśleć ile mają diesle, ale jak ktoś mi pisze, że 150 000km to śmiech mnie ogarnia.... Prawda jest taka, że jak lubisz dłubać to kupuj śmiało 145. 156 w tej cenie to będzie lekko mówiąc padło...
W tej cenie tez nie napalaj się na igły, nówki z salonu prosto od helmuta z dojczlandi...
Czasami lubię sobie pogrzebać przy aucie w garażu :) ale jednak myślę że bd szukał w DE bo szczerze mówiąc kupiłem tam dwa auta w dobrych pieniądzach i wystarczyło je lekko podreperować i śmigają elegancko :)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Dodano po 4 minutes:
Fahrzeugangebot: Alfa Romeo Alfa 147 1.6 Twin Spark ECO Distinctive für 900 EUR
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...l?id=191041487
Tutaj znalazłem coś ciekawego :)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
za tą kwotę to tylko 145/146 , auto jest proste , tanie w naprawach i ma lepsze blachy niż 156 która zapewne będzie zardzewiała , ale za takie pieniądze nie oczekuj auta bez wkładu finansowego , najlepiej żeby miało do naprawy zawiechę , hamulce , bo to są rzeczy naprawdę tanie w naprawach , najlepiej szukaj 145/146 po lifcie , czyli po 97' , tylko przy zakupie najlepiej mieć fachowca od alf , albo dobrego mechanika znającego się choć trochę na włoszczyźnie ;
156 nie polecam , bo to auto droższe w eksploatacji , ma wielowahacz - czyli dużo elementów do wymiany , i bardziej podatne na rdzę
Ale głupie gadanie.
Tak naprawde wszystko zalezy od Ciebie jak bardzo postarasz się z szukaniem. Ja kupiłem swoją 156tke za 3900pln. Czarna perła, full opcja, silnik 2.0 jts, rocznik 2003. W bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym. Tylko, że w moim przypadku auto sprowadził znajomy handlarz, specjalnie dla mnie. Ale to nie oznacza, że i Ty nie znajdziesz. Po prostu za taką kwote, jaką przedstawiłeś trzeba się więcej naszukać i mieć wprawne oko :)
Pozdrawiam
Tekst w stylu - mam tak samo tylko, że inaczej ;)
No może tak zabrzmiało :)
Po prostu nie lubie podejścia w stylu: "autko za x pln, to Panie na pewno do kitu i w ogóle trup". Chciałem na swoim przykładzie pokazać, że tak nie jest. Po prostu przy małej kwocie trzeba być cierpliwym i dobrze i długo szukać. Możesz znaleźć 156tkę za 4000 pln, a możesz też za 40 000 pln (kwoty szacunkowe oczywiście :P)
Chciałbym widzieć tą 156 w rzekomo "bdb stanie technicznym" za taką kase...
W porządku, jak będe mieć chwilę wolnego od pracy, to mogę wrzucić tu zdjęcia. Sam ocenisz :-)