-
To jest strumienica,wiec nic innego jak rura ze zwezka,ta puszka o tylko imitacja katalizatora:) spaliny to niej nie wchodza wiec nic nie zmienia. Pod uwage biore tlumik ktory jest za katem,ten przelotowy,w jeepie mialem magaflow,efekt jak byl mega,wiec chyba pomusle nad tym... Chyba ze wyrzucic kolejny tlumik,ten za osia,zrobic przejsciowke i zostana tylko ten duzy i ten na samym koncu ktory bym zmienil na jakis ladny basowy. Jak widzicie taka opcje? PS jak mialem urwana rure za katalizatorem to nie bylo slychsac tego metalicznego dzwieku,popsutego wariatora a nawet rozmow podczas jazdy hehe:D
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
-
fachowe modyfikacje układu wydechowego to nic innego jak matematyka przez duże M,wszystko tzn długości ,przekroje ,średnice ,pojemność itd mają istotne a nawet kluczowe znaczenie.Poszukaj trochę w necie to się przekonasz .Jak kiedyś przeczytałem ilu wzorów matematycznych trzeba użyć do zaprojektowania rurowego kolektora wydechowego 4-2-1,to się za głowę złapałem .:D i od samego czytania łepetyna pęka.A większość pseudo tjunerów działa na zasadzie ,,wywiercę se tu dziurę zobaczymy co się stanie'':D moim zdaniem już przez tą strumiennicę uwolniłeś wydech,więc z resztą kombinuj sobie pod dzwięk nie wypruwając kolejnych .
-
Maras i tak wiem ze mocy nie uzyskam:) chodzi mi o ładny pomruk i zniwelowanie tego garnkowania (uwaga wymyśliłem fachową nazwę tego zjawiska):D ewentualnie moim marzeniem jest dźwięk ferrari:D Kiedys na YT widziałem i słyszałem takie cos w BMWe34, GTV i kilku innych mrr miodzio:D
-
slepecci tu nie chodzi o uzyskanie mocy, wręcz przeciwnie, uwolnienie wydechu (wywalenie katów + przelot) w silniku wolnossącym łączy się często z jej stratą np. dlatego że sonda bedzie dawać nieprawidłowe odczyty. podobnie założenie stożka najczęściej odbierze moc zamiast dodać, takich przeróbek nie robi sie bez zmiany mapy :P
-
Slepecci, to może jednak zdecydujesz się na kata - używkę w dobrym stanie lub uniwersalny - to chyba jedyny sposób, aby pozbyć się "dzwonienia" :)
PS. Odnośnie zmiany Gtv w Ferrari, ubiegł Cię pewien Niemiec :P
http://www.autoextrem.de/alfa-romeo-...vs-forums.html
-
no zaszalał kolega z Niemiec :D te wloty a raczej wyloty powietrza nawet mogą działać odprowadzając ciepło z pod maski ,ale te wloty na tylnych błotnikach akumulator chłodzą? czy jak...:D albo piwo w bagażniku.....w każdym razie brawa za samozaparcie ,