zadzwoń do Tomka Twardowskiego i zapytaj czy faktycznie taki "rarytas". Na pewno coś Ci o powie o tym aucie jak był serwisowany u niego.
Printable View
zadzwoń do Tomka Twardowskiego i zapytaj czy faktycznie taki "rarytas". Na pewno coś Ci o powie o tym aucie jak był serwisowany u niego.
No dla mnie ten opis też jakiś zbyt cudny się wydawał. Jednak pozostanę w sferze poszukiwań 3.0 bo z tego 2.0 TB to mi chyba nic nie przystanie może za 3- 4 lata znajdę :-D . Chyba rzeczywiście wydam te 15 k zł i przywiozę z Helmutni albo z państwa neutralnego- tylko nie wiem jak to wygląda z cłem. Przeboleję chyba rocznik poniżej 99 i trudno wolę mieć stary środek z czarną konsolą i się cieszyć z jazdy. A tak w ogóle to ten kokpit srebrny z GTV 99+ jest plug and play? Idzie to zrobić samemu ? W ogóle jest w GTV Climatronic ? W ogóle jest coś więcej poza tym co musi być :D ?
Wydaje mi się że nawet szybciej ogarnę 3.0 niż 2.0 chociaż i o to i o to ciężko bo najwięcej jest ts ów. Jednak śmiało mogę powiedzieć że zawężam poszukiwania GTV'ki do 3.0 :D
Poliftowe wnętrze było od 98
Sent from my HP ENVY X2 PC using Tapatalk
Przepraszam, kupiłem 166 za 7k bez gazu w 2.0 TB zero problemów .. i proszę nie mówić że to problematyczne silniki, bo to są bardzo łatwe silniki .. kto miał to miał a kto nie proszę nie pisać głupot :)
Myślę, że przeznaczyłeś nieco za mały budżet na zakup Gtv, oczywiście może się zdarzyć, że na sam zakup wystarczy a na pozakupowy serwis wcale nie tak wiele trzeba będzie wydać, ale dość małe prawdopodobieństwo wystąpienia takiej sytuacji.
A co do wyboru między 3.0 V6 czy 2.0 V6 TB to pierwszy jest powiedzmy zdecydowanie wygodniejszy w eksploatacji i to z kilku przyczyn takich jak mniejsza ilość elementów które mogą się zepsuć, lepszy dostęp do części, lepsze wsparcie przy naprawach i przyjemniejsza charakterystyka chociaż to już jest moje subiektywne odczucie.
Co do tej żółtej opis taki trochę "tjuningofy" :D
Zawieszenie niby sportowe, ale jakiej firmy?
Wydech supersprinta, cały czy tylko końcowy?
Zawór upustowy TURBO brzmi groźnie, dobrze że chodzi tylko o BOV :D
O reszcie opisu nie wspomnę...
No i na koniec tylko jedno zdjęcie kiedy tyle modyfikacji było zrobionych?
Na pewno warto by było ją oglądnąć, ale nie spodziewałbym się ideału takiego jak w opisie...
No ta żółta jest owiana tajemnicą, ale swoją drogą to kolor mi się podoba. Dziwne, że ktoś kto ma 13 lat GTV od nowości i Tune Up na 280 CV chce się jej pozbyć- toż to byłby prawdziwy rarytas. No właśnie miałem w mojej byłej AR166 3.0 i silnik nie był problematyczny, czego nie mogę powiedzieć o ZF'ie ale to już inna historia. Co do 2.0 TB chciałem spróbować, bo nigdy nie miałem styczności z tym motorem, ale to taki trochę biały kruk patrząc na dzisiejsze czasy, więc domyślam się, że z częściami nie będzie łatwo. Fakt, mam mechanika jakieś 7 km dalej ode mnie który specjalizuje się we Włochach i jego brat ma z dobre 10 lat 164 2.0 TB a jego syn 166 2.5 od użytkownika PRESA166 i ten mechanior też ogarniał rozrząd w moim 3.0 więc wiem że ogarnął by mi 2.0 TB ale bez części to nie da rady. Jak nie znajdę sensownej GTV to zrealizuję plan awaryjny czyli 166 ale tym razem w manualu no i oczywiście 3.0. No bo jak mam jeździć TS'em w GTV to dalej wolę pucować się Nissanem :D