-
jeszcze jedno pytanko tutaj by nie zakładac nowego tematu jest take czy wał od fiata bravo 1.8 jest taki sam jak w 1.8 T.S ? bo widzialem i widze ze sa take same i panewki tez dobieraja od fiata na 2 szlif wiec powinny take same byc ale pytam dla pewnosci. bo z fiata tansze sa.
-
I jest to na co czekałem ponad miesiac. Naszczescie natrafiła sie okazja i nadzieja od dobrego czlowieka z Łodzi wysłał 4 foty wału od alfy 156 z 99r powiedzial ze wał nominalny i ze nie byla obrucona panewka. To oczywiscie dalsze pytania co sie stało powidzial ze zdzieraly mu sie wałki rozrzadu i mechanik powiedzial ze ma kupic 2 silnik bo nie oplaca sie remontowac i tak pozostał mu dobry wał. Dogalalismy sie do ceny 350zl :) i oczywiscie wysyłka. Dzis wał doszedl strasznie ucieszony byłem pojechalem do moto szlifu w chorzowie do sprawdzenia i powiedzial ze jest prosty ze jest nominalny i ze wymiary sa w gornej granicy wiec obeszlo sie bez szlifu i polerowania. Powiedzial zeby zakladac panewki i cieszyc sie z jazdy :) Wiec jutro po panewki i do składania. Bardzo chce pdziekowac takim ludziom kturzy maja jeszcze dobre serce i pomagaja w odratowaniu serducha kolejnych Belli :) Jak poskładam to oczywiscie napisze jak wyszlo ;)
-
ja kupiłem wał do boxera 16v na allegro za 220zł z przesyłką i był nominalny. profilaktycznie zrobiłem pierwszy szlif i z panewkami korbowymi i głównymi +pierścienie wyszło mi 610zł. je seśli będziesz szukał na Allego polecam firmę "ADAMEX" mają części tylko do alfy i są uczciwi.\
-
gonius gratulacje :) oby wszystko bylo cacy, pewnie bedziesz sie cieszyc jak male dziecko kiedy znowu odpalisz serducho ;)
-
tak tak pewno ze bede sie czieszyc :D znow usmiech radosnego posiadacza Alfy powruci...