A może luz na listwie maglownicy? Sam to właśnie przerabiam ;)
Printable View
A może luz na listwie maglownicy? Sam to właśnie przerabiam ;)
Jeżeli chodzi o mój przypadek - magiel nowo zregenerowany, przy okazj i gumy stabilizatora zostały zmienione.
też jestem na etapie przerabiania stuku po lewej stronie.
Koło ma delikatny luz. Zawieszenie sprawdzone.
Podejrzewam maglownice. Jakieś doświadczenia z wymianą/regeneracja?
Hej.
Ja w zeszly piatek wymienilem dwa gorne wahacze i jeden dolny na TRW bo byly juz zmeczone zyciem:),przed wymiana cos mi popukiwalo na nierownosciach wiec myslalem ze to wina wlasnie wahaczy.Wszystko bylo ok przez jeden dzien,potem pukanie powrocilo co mnie niezle wkur...lo bo autkiem bez stukow-pukow calkiem inaczej sie jezdzilo wiec juz sam nie wiem co moze byc przyczyna.Zostal jeszcze jeden dolny wahacz ktory po sprawdzeniu niby jest ok, zreszta tak samo jak amorki i sam juz nie wiem,koncowki drazka i laczniki stabilizatora wymienione na nowe,ewentualnie zostaly jeszcze gumy stabilizatora do wymiany.
Wysłane z mojego Nexus 4
Względnie drążki kierownicze mają specyficzne puki również;)
Wymień te gumy stabilizatora. Ja też szukałem długo źródła stukania zawiasu z przodu, aż w końcu doszedłem do owych gum i to był strzał w 10. Tylko z własnego doświadczenia poradzę, żeby kupować dobre gumy z "wyścieleniem" materiałowym, bez niego guma lubi się podwinąć.
Kup ORI gumy są tanie i masz spokój jak coś;)
A podpowiedzcie jakiej firmy gumy kupic i gdzie?Dzisiaj pisalem do tanifiat z allegro i dostalem odpowiedz ze orginalne same gumy nie wystepuja,ewentualnie caly stabilizator,no chyba ze jakis zamiennik ale chcialbym cos naprawde dobrego,nie jakas chinszczyzne?
Wysłane z mojego Nexus 4
Pisz do tomaszchwesiuk. Kupilem u niego gumy, tanio i dobrze :) nie polecam poliuretanu, bo może i wytrzymalsze ale skrzypka jak tapczan :)
Jestem po wymianie gum stabilizatora tył i przod i w końcu auto jeździ jak należy. Zero stuków, puków, lepsze prowadzenie.
Gumy sa ogólnie dostępne, za niewielki koszt, ja kupiłem za jakieś 40 pln, wiec nie jest zle;) zle jest dopiero przy wymianie, ja zapłaciłem 250pln,bo zeby wymienić te dwie malutkie gumeczki trzeba demontować Belkę. Ale opłaca sie dla komfortu jazdy :)