cycki też
Printable View
cycki też
Bedą działać do pierwszego spotkania z policja. Bo za takie zarniki bez samopoziomowania zabiora ci dowod rejestracyjny.
może i tak ale nie wiem czy wiecie już od jakiegoś czasu są specjalne hid-y do lamp bez soczewek i też specjalne żarniki może nie każdy z allegro takie posiada ale ja sam osobiście takie kupowałem może dlatego nikt nigdy mi nic nie powiedział i jak sami czytaliście miałem je przez ponad 3 lata dopóki nie sprzedałem alfy i na przeglądzie też nikt nic nie powiedział. Tak czy siak wygląda to o wiele lepiej niż zwykła h7 a jak już tak bardzo dbacie o bezpieczeństwo innych obejrzyjcie swoje auta i się zastanówcie czy wy macie tak wszystko tip top
Bo w Polsce z reguły nic nikt nie mówi.. ani na przeglądzie ani nigdzie.. ale wszystko do czasu.. przyjdzie kosa na kamień..
btw. Podjedź z HiDami na przegląd gdzieś zagranicą.. i powiedz im że one mają przesłonę i mogą być w takiej lampie.. xD
Wiemy że są żarniki xenonowe bez soczewki, przykład ? 147 polifcie. Ale to są specjalnie do tego projektowane klosze i odbłyśniki. Trącasz wioską gościu na 200m. Nie masz się czym szczycić pisząc że nikt cię nie złapał ani na przeglądzie nie zauważył
nie trącam bo teraz mam 166 na soczewce napisałem tylko że miałem takie COŚ u siebie i nikt nigdy nic nie powiedział a co zrobi Flaku jego sprawa
Tyle w tym temacie
P.S. Policja również nigdy nic nie zrobiła a nie raz mnie zatrzymała
Zadne HIDy nie sa legalne. Wymagania do xenonu sa, a raczej powinny byc wszystkim znane - samopoziomowanie, instalacja spryskow na lampy no i przedewszystkim lampy z odpowiednia homologacja. Pewnie nie raz miales przyjemnosc mijac sie np Ukraincem z hidami w sprinterze, albo jakims innym gosciem dla ktorego liczy sie wyglad i to, ze on lepiej widzi - korony oswietlonych drzew, w kompletnie nie przystosowanych do tego typu oswietlenia lampach.
Gesendet von meinem Xperia Arc
Każdy pisze, że będą oślepiać, że srać i w ogóle. Miał je jakiś powiedzmy "znafffca" ? Nie chce nikogo urazić czy nic. Ojciec w swojej 166 na soczewkach miał HIDY, i mówił, że żadne Philipsy i Osramy jakie miał wcześniej tak dobrze nie świeciły. Przegląd normalnie przechodziła jak i kontrole drogowe jakie ojciec przez swoją ciężką nogę miał.
Ja w swojej Marioli 2.4jtd na soczewkach też miałem HIDY za 170zł i świeciły perfekcyjnie. Jeśli ktoś je dobrze ustawi nie będą nikogo oślepiały.
A tutaj zdjęcie, którego szukałem 20 minut żeby wam pokazać jak świeciły z widoku kabiny niestety tylko takie posiadam.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=139468&stc=1