To mi w 159 po 4km wskazówka chyba nawet się nie dźwignie :sarcastic:
Printable View
To mi w 159 po 4km wskazówka chyba nawet się nie dźwignie :sarcastic:
4 km w zupełności wystarczy by nagrzać go do 90 stopni wskazówka zaczyna się podnosić po 1-1.5km czyli już ma ponad 50 stopni.
Potwierdzam. JA do pracy mam całe 8 km. Po około połowie mam 90st na zegarach. Moje spalanie to jakieś 8,8 - 9 l/100km, a 90 % to ścisły Szczecin. Oczywiście pisze o spalaniu z dystrybutora a nie z kompa który pokazuje jakies 1-1,5 mniej. Myśle, że na taką landarę i moc 175km to 9 litrów w ścisłym mieście to dobry wynik.
az zrobil test, bo sie balem ze Marka oklamalem :) auto 1,5 dnia stalo na dworze po czym:
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/540/1JccUE.jpg
Nie rozumiem. Co z tego że stało 1,5 dnia? :sarcastic: czuję się okłamany :sarcastic:
Marku stala 1,5 dnia i caly czas ttzyma 90 stC ;)
błuuuuaaaahahaha
to znaczy że nie grzeje się szybko tylko nie stygnie w ogóle :sarcastic:jakby nie patrzeć okłamał mnie :sarcastic:
Może dareme ma specjalną wersje- jak to mawiaja "mechanicy wysokich lotów" DEWASTO i mu podgrzewa silnik na postoju:sarcastic:
A tak na powaznie to moja babunia 10V na sprawnym termostacie bardzo szybko sie nagrzewa do 90C. 3-4 km i juz silnik zagrzany. Także ten tego.:beer:
Jezus maria zobaczcie na ICS :) po to ujalem go na zdjeciu. stala 1,5 dnia po czym przejechalem 4,9km ( ICS) i wyszlo 90 stopni, byla juz szybciej po ok 4,2 ale dopiero pozniej moglem sie zatrzymac na swiatlach i strzelic fote. napisalem ze stala zeby nie bylo ze godzine wczesniej jezdzilem i dlatego tak szybko mi sie zagrzala :)
..... aha ...... :sarcastic:
ale trzeba przyznać że się uśmiałem :P