Mam bardzo podobnie, ale ja dałem wyczyścić egr i nic, na kompie pokazuje że jest zaje...ście sprawny. Więc nie wiem po co egr zaślepiać... No chyba że się mylę...?
Ale odchyliłem tę rurę górną i egr jest cały w czarnej mazi olejowej... Ciekawe od czego, Turbina przepuszcza olej czy jak?
Auto nie ma jakichś wielkich problemów z przyspieszeniem, choć zbiera się nieco gorzej niż przed dymieniem...
Jakiś czas temu kupiłem i wymieniłem na oryginalną - nową, dolną rurę - turbo - intercooler bo była strzelona... Ale i tak autko zachowuje się dokładnie jak by już była nowa dziurka...
Górna widzę że jest zmurszała więc i pewnie tę należy wymienić, choć to nie wierzę aby rozwiązało problem tego buchania czarnym dymem... Normalnie współczuje jadącym za mną - jak się nazbiera ( a to czuć - bo auto słabnie) i na luzie go prze gazuje, to dym buchający zasłania całą jezdnie....
I teraz tak jeden mechanik gada że może turbina, drugi że może wtryski... Cholera mnie bierze... No ale i tak muszę do mechaniora lecieć...