szkoda, szkoda zal sie robi naszej Alfy:(
Printable View
szkoda, szkoda zal sie robi naszej Alfy:(
a ja patrze np. na przyszły model 169 z dużym optymizmem tylno napędowe auto , do tego rozmawiałem ostatnio z moim znajomym z bydgoskiego salonu i w topowej wersji ma być napędzane V8ką z Masserati czyli to samo co w 8C dlatego uważam że alfa stworzy sportową limuzynę którą będzie można porównywać z BMW M5 i Mercedesem Eamg a to już coś, nie sądzicie koledzy?
Alfa 159 GTA też miała miec cuda na kiju- co z tego wyszło każdy widzi
i nigdy nie wyjdzie 159GTA...
169 z V8 by trójząb będzie max 20% tańsza niż 4portki ...czyli niezbyt tania - o ile oczywiście w ogóle się pojawi
Już wole płytę podłogową w 169 z BMW 5, która ma dopiero wyjść niż przestarzałą płytę chryslera, a tak naprawdę to z mercedesa E-2 generacje w tył. W ogóle nie chciałbym widzieć ani jednej rzeczy w alfie która by pochodziła zza oceanu, gdzie poziom konstrukcji samochodów jest 20 lat wstecz za europą zarówno silników, nie wspominając o zawieszeniu czy poziomie wykonania.
pzdr
Wyglada na to ze obecna seria Alf , to ostatni projektowane od podstaw modele a wielka szkoda :(
Co prawda 145/6 i 155 byly juz mieszane z pomyslami Fiata, ale 147 , 156 , 159 i MiTo to samochody projektowane od podstaw . Ehh .. stare dobre czasy .
nawet gdyby 159 było projektowane od podstaw (a nie jest) to stylistyka jest dla mnie nie do przyjęcia - deska , klamki... (z klamkami już się chyba w Arese pokapowali i w MiTo nie dali ciała - AR ma wyglądać jak AR a nie jak new edge by Ford...)
silniki GM wolę pominąć milczeniem...
przy zmianie auta firma nie dała mi wyboru , może kiedyś 169...