Postaram się jutro dowiedzieć to może coś opisze
Jutro dzwonie do ganinex w sprawie głośnika lewego coś od czasu do czasu charczy. Nieszczęsna wiązka.
Printable View
Postaram się jutro dowiedzieć to może coś opisze
Jutro dzwonie do ganinex w sprawie głośnika lewego coś od czasu do czasu charczy. Nieszczęsna wiązka.
A więc tak.
Wiązki siadają w julkach seri A czyli do 2013 po lifcie coś tam poprawiono :)
Naprawa tylko i wyłącznie jeśli problem nastąpi i na gwarancji polega na wycięciu wiązki i zastąpienie jej nową.
Można sprawdzić dzwonić i do serwisu i podając numer VIN będziemy mieli wiedzę czy nasza julka będzie miała problemy z ww. wiązką.
A głośniki lecą na potęgę pęka osłona wodna lub kostka się odpina z zaczepu
Na chwile obecna tylko tyle się dowiedziałem
Eeeeech, u mnie problem występuje, część kabli była już wymieniona (odpłatnie), ale samochód dawno po gwarancji :(.
no to żadna to akcja, zwyczajna naprawa gwarancyjna -a już myślałem że zmienili politykę in plus .......
Jakby mieli wszystkie Julki sprowadzać do ASO to FAP by zbankrutował :D
no przykre jest to że w takich przypadkach (ewidentnej wady fabrycznej) inne marki potrafia stanać na wyskości zadania i naprawiać wszystkie auta bez wzgledu czy są na gwarancji czy nie a FAP w takich przypadkach chowa zwyczajnie głowę w piasek i udaje że nie ma problemu. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem sprawa dla UOKiK jesli problem jest masowy a producent się wypina?
Zaraz, czegoś nie rozumiem. Po co ta "akcja" skoro wymieniają tę wiązkę tylko na gwarancji. Przecież naprawa czegokolwiek na gwarancji to ich psi obowiązek, a nie powód do akcji.
Może po prostu opisali to jakoś specjalnie w dokumentacji dla serwisów a nie ma na to żadnej akcji ?
Dla mnie akcja oznacza:
- wezwanie do serwisów wszystkich właścicieli niezależnie od gwarancji na usunięcie jakiejś usterki zagrażającej bezpieczeństwu
- naprawę po gwarancji realizowaną przez ASO za darmo, gdy producent poczuwa się do naprawy ewidentnego błędu konstrukcyjnego albo wady materiałowej (co ma miejsce w przypadku tej złączki)
Akcja jest w europie tylko nie w naszym kraju u nas jadą po bandzie i tyle.
Serwus - jestem nowy na Forum, a Giuliettę mam już od 15kkm i pół roku :)
3'cie światło stopu nie działa jak należy, więc postanowiłem zajrzeć we wiązkę - było coś po obu stronach kombinowane - po prawej wszystkie przewodu poprawione, po lewej stronie - tam gdzie idzie grubszy przewód - zakładam, że od ogrzewania szyby jeden przewód jest urawny, ale nie widać drugiego końca - konkretnie czarny przewód).
Mam dwa pytania:
1) jakiego koloru jest przewód zasilający 3'cie światło stopu i z której strony jest ten przewód (z prawej czy z lewej)?
2) jak zdemontować 3'cie światło stopu?