-
Zabrałem się za to ponownie. Wspomnę, że wycieraczka uruchamia się po włączeniu świateł mijania lub przy mignięciu drogowymi. Zauważyłem, że wycieraczka przestaje działać gdy wyciągnę przekaźnik świateł mijania. Wtedy wycieraczka uruchamia się normalnie tylko na włączniku. Czyli zwarcie nie robi się na manetkach, ani na kablach idących do tyłu, tylko gdzieś już za przekaźnikiem od świateł mijania. Rozebrałem body computer. Jest tam czyściutko, nic nie zaśniedziałe, nic nie nadpalone. Tak samo w drobny mak rozebrałem skrzynkę bezpieczników, wszystkie ścieżki prześledzone, wszystko dobre. Co jeszcze sprawdzić? Muszę poszukać w której wtyczce są kable idące już od bezpieczników, może gdzieś wiązka walnięta albo po drodze będzie jakaś zaśniedziała wtyczka
-
Wyjme bezpiecznik z lewego swiatla mijania i wycieraczka stoi. Ale lewy kierunkowskaz ją znów włącza. Wyjąłem całą wtyczkę z lewej lampy i wycieraczka stoi. O co chodzi??
-
Gdzieś musi być zwarcie, nie widzę innej opcji. Auto miało jakieś wypadkowe przygody i/lub wpadło kiedykolwiek w ręce mechanika druciarza? Bo może to by był jakiś kierunek gdzie patrzeć.
Wyryte rantem felgi
-
Tego mi nie wiadomo. Po zakupie wszystko było OK. Dopiero po miesiącu zaczęło się coś takiego. Patrzę na wiązki pod maską i z lewej strony zaraz przy szybie pod taką czarną gąbką widzę wężyk idący prawdopodobnie do tylnej wycieraczki i wiązkę. Wcześniej wiązka rozdziela się do kabiny u góry i do całej wiązki idącej do bezpieczników koło akumulatora. Przy tych bezpiecznikach i przekaźnikach właśnie grzebałem, wtyczki od dołu są OK. Nigdzie nie widać żadnej ingerencji mechanika. Tak czy siak, do tych bezpieczników i przekaźników nie idzie raczej nic związanego z tylną wycieraczką, bo patrząc na instrukcję nie ma tam nic od tej wycieraczki. Mam elearn, ale nigdzie nie ma rozpisanych wiązek, gdzie dane kable lecą ;/ Czeka mnie rozklejanie wszystkiego... ehh
-
Wiecie chociaż którędy biegną kable od tylnej wycieraczki?