czujnik połozenia biegu neutralnego do sprawdzenia adaptacji lub wymiany
Printable View
czujnik połozenia biegu neutralnego do sprawdzenia adaptacji lub wymiany
Mam od jakiegoś czasu ten sam problem w mojej Mito 1.4 16v MultiAir. Najpierw pojawił się komunikat o niedostępnym StartStop, później komunikat Check engine i przestało działać DNA. Jednak zauważyłem pewną pogodową prawidłowość. Jeśli robi się zimno i wilgotno to dzieją się te rzeczy. Kiedy jest cieplej to problemy znikają... Z tego co czytałem to nie wyłapałem, żeby było na ten problem jakieś jedno konkretne rozwiązanie. Czy jestem w błędzie?
Ok czyli jak rozumiem ta konfiguracja czujnika to jest właśnie "adaptacja" o której wcześniej wspominano? Czy można to zrobić przez komputer czy trzeba coś rozbierać?
1200 to koszt wymiany czujnika na nowy ale to dopiero wtedy jak adaptacja przez komputer się nie uda?
Pytam bo w serwisie nie wiedza co się z tym dzieje i chyba będę musiał to jakiegoś serwisu Alfy podjechać w Krakowie.
czujnik położenia biegu neutralnego. Daje sygnał tak zwanego luzu czyli pozycji neutralnej.
Znajduje się pod spodem lewarka zmiany biegów. Doste od dołu po odkręceniu pokrywy termicznej oraz obudowy wybieraka lewarka.
Najpierw kalibrujesz czujnik do pozycji neutralnej. na załączonej stacyjce nie silniku z wciśniętym sprzegłem.
Jeśli to nie da to wymiana.
Czujnik taki sam w całej grupie FCA :)
tak do poczytania :)
http://motofocus.pl/technika/9756/bl...w-fiacie-doblo
Sorki że odgrzebuje stary temat, ale nie chce zakładać nowego.
Czy ktoś wie jaki symbol ma czujnik położenia biegu neutralnego do Julki 1,6 MJTD ?
Nigdzie nie mogę go znaleźć.