Winny był "czujnik liczenia obrotów" Koszt z wymianą 350zł brutto.
Printable View
Winny był "czujnik liczenia obrotów" Koszt z wymianą 350zł brutto.
Czujnik obrotów na wejściu czy wyjściu skrzyni ?
Faktycznie, powinny być dwa niestety nie dopytałem. Jeszcze podsumowując, ta awaria nie daje żadnego błedu na komputerze. Ponadto nawet przed awaria chcą się scigać na swiatłach był problem przerzucić na 2 w okolicach czerwonego pola. Teraz to też minęło. Ponadto miałem stary błąd, który łapie w dużych korkach,zobaczę za jakiś czas czy to też ustąpiło.
Ten stary błąd to nie był p1713, który wyskakiwał po szarpnięciu rozgrzanej skrzyni w czasie postoju na D ? To wywala u mnie :(
I jeszcze jedno. Zrób test czy po przełączeniu na tryb ręczny skrzynia zmieni bieg po dojściu do maks obrotów, bo u mnie nie chce. Chyba że ktoś to już sprawdził.
Ja u siebie zamieniłem te czujniki miejscami bo są identyczne i niestety bez poprawy. Teraz wymieniłem statycznie olej i jest zdecydowanie lepiej. W przyszłym miesiącu wymienię jeszcze raz i zobaczymy jak będzie. Niestety to co wyleciało ze skrzyni ciężko nazwać olejem.
Tak dokładnie te błąd i w takiej samej sytuacji się zapala. Jego opis to sprawdzić jakiś czujnik ciśnienia i czujnik obrotów na wejściu więc może teraz będzie dobrze, jadę w korku okazjonalnie i może to trochę potrwać zanim dobrze sprawdzę.A z tym trybem manualnym postaram się sprawdzić jutro. Ale przed awarią z tego co pamiętam to zmieniała.
Zrobiłem test, skrzynia nie zmienia biegu przy maks obrotach na trybie manualnym.