-
Dla zwiększenia próby statystycznej chciałem powiedzieć, że u mnie w mieście spalanie to maks 6,7 l / 100 km. A jeżdżę po Krakowie. Na krajówkach 5-6 litrów, autostrada to ok 7-8 litrów ale tam łapię do 180 km/h. Może styl jazdy ? Do skrzyżowania dojeżdżasz na biegu, hamując silnikiem czy ciśniesz do oporu ?
-
Możesz sprawdzić przepływkę i wtryski (próba przelewowa oraz w FESie). Posprawdzaj szczelność dolotu.
Pozdr.
-
jestem załamany spalaniem mojej GT.. zalany do pełna 65 litrów, przejechane 620km w 90% trasa do max 110km/h bez zbednego butowania, stala predkosc... i pokazuje mi 3-4 kreski od rezerwy.. to normalne? filtr paliwa, powietrza zmieniony. Wskazowka ucieka w oczach...
-
sprawdz temp. powietrza zasysanego, moze masz uszkodzony termistor w przepływce,
pzd.
-
Jak ta pozycja sie nazywa w programie FES?
-
temperatura (przepływomierz)
-
mi narazie srednie realnie 7L /100 spalanie wychodzi miasta trasa:))a było 8:)ale ucze sie i efekty widac
-
hehe. ja robilem ostatnio logi pare dni po zrobieniu czipai i spalanie srednie na kompie 11.4
-
mi spalanie (praktycznie 100% w mieście, kraków) wychodzi z AC 9,5 litra i za cholerę nie da rady mniej :)
-
Przejechalem 780km 80% trasa spokojna jazda, wlalem pod sam korek niecale 55 litrow. Spalanie wyszlo kolo 7 litrow. Dalej jednak wydaje mi sie, ze troche za duzo :P