Po wymianie sondy trzeba jechać wgrać nowe ustawienia do komputera.
A przepływkę to odpinasz kabel od niej i sprawdzasz jak silnik chodzi czyli robisz rundkę samochodem.
Printable View
Po wymianie sondy trzeba jechać wgrać nowe ustawienia do komputera.
A przepływkę to odpinasz kabel od niej i sprawdzasz jak silnik chodzi czyli robisz rundkę samochodem.
Po wymianie sondy był podłaczany do kompa i resetowany więc to napewno nie pomoże.
Jak odepne przepływke i auto bedzie jeźdźiło to co to oznacza?? Pierwszy raz mam z nią do czynienia i nie orientuje sie w jej zasadzie działania:(
Mam jeszcze takie małe pytanko. Będe sam w stanie zauwazyc po odkreceniu listwy z wtryskami czy są one zapieczone ?? Bo nie chce znów pakować kasy w rzecz która być może jest dobra( tak juz sonde wymieniłem po wskazaniu komputera:( )
Jeździć będzie ale sprawdzisz jak jeździ czy lepiej po odpięciu przepływki czy nie.
Będziesz w stanie to zrobić.
Kolego wtryski sprawdzisz i przeczyścisz metodą, którą opisałem powyżej (do czyszczenia użyj najlepiej benzyny ekstrakcyjne). Na warsztatach wtryski sprawdza się w bardziej profesjonalny sposób, ale istota tego jest taka sama, bo zobaczysz dokładnie jak wtryski podają paliwo i który wtrysk jest uszkodzony. Nie daj się przypadkiem naciągnąć na żadne czyszczenie ultradźwiękami, bo jak wtrysk przelewa, to nadaje się tylko do wymiany.
A tak apropo jazdy z odpietą przepływką , dziwi mnie dlaczego odpinając przepływomierz obroty silnika spadają do zgasnięcia , trzeba trzymać wciąż na wyższych obrotach . Czy u Was też tak jest podczas jazdy z odpiętą przepływką
Musze sprawdzić jak bedzie się zachowywał na odpiętej przepływce. Jeszcze raz się upewnie : jak lepiej się bedzie zachowywał na odpiętej przepływce to znaczy ze jest przepływka uszkodzona??
Teoretycznie tak
U mnie zazwyczaj muli i prycha właśnie na wolnych. Jak stoję to obroty wynoszą 1000-1100 po chwili spadają do 800 zaraz skaczą do 1300-1500 itd. Czego to objaw??