A jaki był robiony serwis tego auta? Filtry nowe? Węże turbo-IC i IC-kolektor całe? Sprawdz korekty/przelew. Hamulce nie zastane? Termostat OK?
Printable View
A jaki był robiony serwis tego auta? Filtry nowe? Węże turbo-IC i IC-kolektor całe? Sprawdz korekty/przelew. Hamulce nie zastane? Termostat OK?
Auto za dobrze nie znam, tak jak mowie mam je dopiero niecałe 2 tygodnie. W zasadzie auto ma słabe przyspieszenie, zaczyna sie zbierac od ponad 2.5 tys obrotów, nie wiem czy to dobrze czy zle, ale mi sie wyaje, ze za wolno. Pierwszą rzeczą co sprawdze to te hamulce, bo faktycznie mogą byc zastałe bo piszczy jak jade i o wiele glosniej jak hamuje.
Co ty piszesz, z 2 litry za duzo 7.8L jak na miasto? Wedlug mnie normalne spalanie jesli chodzi o miasto. Oczywiscie realne spalanie. Chyba ze mowi o jezdzie dziadkowym do 1500obrotow/min to jasne za duzo powinien miec 6l. Normalna jazda to w miescie 7-8L.
Miasto miastu nierowne wiec to takie sranie w banie i tyle
Posmigaj po warszawie w korkach itp na odcinkach 3-5km - jak bedziesz mial 7-8/100 to stawiam flache
Mi spala średnio 8-9 na mieście. (Silnik 16V 150 KM) Dodam ze na pełnym baku w jeździe miejskiej przejadę około 650-670 kilometrów. Nie wiem czy to dużo czy mało podaję swoje dane które zbierałem gdy lałem pare razy samochód do pełna i maksymalnie jeździłem do drugiej rezerwy czyli tej w której komputer wyświetla informację Range limited)
U mnie to samo w mieście, 8-9 litrów. W trasie przy normalnej jeździe około 6. Natomiast fakt, że zbiera się od 2.5 tysiąca obrotów oznacza raczej jakiś problem.
Coś dużo palą te wasze alfy. Moja 156 tyle że 105 pali w mieście na krótkich odcinkach 6.75. Na trasie spokojnie schodzi poniżej 5 przy normalnej jeździe do 100km/h.
Kolego. Tu dobrze Ci radza. Czemu wszyscy tak boja sie tankowania do pelna? Bo trzeba 300 zl zostawic na stacji? A jak tankujesz co 5 dni za50 zl to ile miesiecznie wydajesz? Wyplaty tygodniowki to nie w polsce wiec i tak idzie z jednej wyplaty. Szukajac problemu na sile wydasz wiecej i stracisz czas. Ja wiem ile moja alfinka pali bo od 10 miesiecy ja mam i 14 razy tankowalem do pelna po zaswieceniu sie rezerwy. Miasto 7-7.5 trasa 6.4-6.7 zalezy od ciezkosci nogi. Ponizej 6 nigdy nie zeszlem a co pokazuje komputer? Srednie spalanie 5.4... no ale to miedzy bajki. Zalej do pelna przejedz ile chcesz byle wiecej jak 100 (najlepiej caly bak wyjezdzij) i znow do pelna wtedy bedziesz wiedzial ile Ci bella pali. Pozdrawiam i zycze zadowolenia z nowego nabytku. P.S ten motor nie palil i nie bedzie palil 5-6 litrow wiec jesli na to liczyles to musze Cie rozczarować. ..