-
Duzo widac jak sie odkreci korek oleju .. Jak jest dobry olej wymieniniany regularnie to powinno byc czysto bez zadnych glutow smolistych, nagarow itp..
Co do mobila i castrola to slyszalem opinie ze sa kiepskie , ale przez to podobno ze sa podrabiane.
Shell z kolei podobno ma dobre wlasciwosci myjace.. Ja ogolnie jezdze na valvoline maxlife.. Temat z olejami to temat rzeka.
Im wiecej czasami czyta sie na forach na temat olejow to tym czesto wiekszy metlik w glowie:)
-
Zgadzam sie :) Przeczytalem juz tyle tematow o olejach, ze juz mam dosyc ;) Prawdopodobnie zdecyduje sie na Valvoline Durablend 5w40 i niech sie dzieje wola nieba :P Mam nadzieje, ze niezawodne JTD mnie nie zawiedzie :)
-
Witam
Ja mam 115km 1,9jtd z 2004r i też nie wiedziałem jaki olej poprzednicy wlewali... Auto miało przebieg 127tys. Mechanik "wymyślił" że 10w40... Wybrał też mobila super diesel, do dziś jeżdżę na tym oleju i nie mam żadnych problemów z silnikiem, a olej na bagnecie zawsze - nawet po wymianach, był kolory czarnego
Pierwszy raz słyszę również że można przejść z pól syntetyka z powrotem na pełen syntetyk...
Nie znam się, nie jestem mechanikiem, natomiast zawsze tak mi mówiono że to niby reguła, Niżej zawsze możesz zejść, wracać nie powinieneś.
-
Bullshit, ta zasada się sprawdzała może w maluchu i polonezie, a nie we współczesnych autach. Jak silnik nie bierze litra na 1000 to można zalewać syntetyk bez obaw. W bajki o wypłukaniu nagaru który uszczelnia silnik nie wierz bardziej niż w spalanie 4,5 litra w passacie tdi.
-
od 140kkm na valvoline max life 5W40 .... zero problemów, przebieg aktualny belli to 290kkm .. w 2 innych autach też valvoline maxlife.