-
10k PLN na 5 lat to jest mała kwota jak na 14 letnie auto.
Bardziej bym liczył okolice 15-20.
W tak starych autach zaczyna się powili robić problemy ze wszystkim i trzeba się z tym liczyć.
Z drugiej strony jak kupisz takiego 2-3 lata młodszego to dokładnie możesz to samo dołożyć tyle co do tego a nawet więcej.
Za 15k ciężko ci będzie kupić czegoś co będzie miało takie same parametry jak twoja alfa. Jak jest zdrowa to trzymać się jej do końca. Twojego lub jej ;)
-
Tez mialem ten dylemat ostatnio odnosnie mojej jtd.. Kupilem ja za 7900 wpakowalem z 10000.. I teraz mam pewniaka a jak dołoże nawet do gt czy 159 bo taki byl plan to i tak trzeba bedzie od nowa inwestowac zaraz..wiec tu jedynie ma to sens jak auto sie nam znudzi.. Kupowanie drugiego uzywanego auta jak ma sie swoja gablote " odpicowana" z ekonomicznego pukntu widzenia nigdy nie ma sensu.. Bo mimo ze moja jest warta 17 to dostane pewnie 7tys. Max..
-
Podzielam opinie moich przedmówców ,nie ma sensu pakowac się w następne auto po to żeby znowu w nie inwestowac , a wiadomo jakie ceny mają nasze alfy . Swoją też mam trzy lata i pomysł był na 159sw ale upadł .
-
Ostatnio także stałem przed podobnym wyborem i po przemyśleniach stwierdziłem że alfa zostaje że mna tak długo aż się rozleci całkowicie. Na nowsze auto mnie nie stać a jak mam kupić za 10 tys i znowu wkładać niewiadomo ile pieniędzy bo nigdy nie wiadomo na co się trafi. To ja już wolę wkładać w Alfe, przynajmniej wiem co mam... w niecały rok włożyłem 3,5 tys. Łącznie z wymianami oleju i ogólną eksploatacja. Więc sądzę że to nie dużo.
-
Dokładnie,jak już zmieniać to na coś dużo nowszego np 159 z końca produkcji,jak nie to lepiej zostawić niż za rok-dwa znowu mieć ten sam dylemat
-
[QUOTE=srekal34;
I tu pojawia się pytanie:
INWESTOWAĆ CZY NIE?[/QUOTE] A czy w 155,164 czy 33 inwestować?Dla mnie pytanie kompletnie bez sensu.Szczególnie na forom miłośników AR.
-
Ja w każde auto które kupie ładuje kasę bo chce jeździć bezstresowo że coś się stania w trasie no i dzięki temu wiem czym jeżdżę a tak jak mówili przedmówcy kupisz inne i niema co się oszukiwać tez będziesz ładował.