Kurde Andrzej coraz bardziej mnie zaginasz.Jutro ide do garazu sciagam oslony i bede patrzal bo juz mi sie wszystko popierdzielilo.
Printable View
Kurde Andrzej coraz bardziej mnie zaginasz.Jutro ide do garazu sciagam oslony i bede patrzal bo juz mi sie wszystko popierdzielilo.
Można sprawdzić zaglądając od spodu auta a rolka jest widoczna nawet spod maski
Andrzejku jedna jaka widze pod maska jest rolka od klimy ale jutro przyjrze sie bardziej.
Po wstepnej rozmowie z Majkelem pompa wody napedzana jest od paska rozrzadu i tak wlasnie mi sie wydawalo dlatego zaczalem juz glupiec.Wedlug mnie po 95r zaszly pewne zmiany ktore spowodowaly wpakowanie drugiej rolki.
http://212.187.114.126:7080/navi?MOD...OD=1&DRW_NUM=2
Jak widać na eperze w każdym silniku V6 ze 155 pompa wody jest zasilana razem z alternatorem i napinana rolką . Pasek od klimatyzacji jeśli taka jest posiada też rolkę napinającą jesli nie ma klimy to nie ma tej rolki
no to eper klamie.Pod obudowa rozrzadu mam kolo pasowe pod kolami rozrzadu.I tak sobie kojarze ze jest to pompa wody.Wiec troszke sie nasze silniki roznia Andrzejku
Według mnie, moim zdaniem, choć mogę się mylić to alternetor jest na osobnym pasku wielorowkowym bez rolki napinającej. Napinanie paska odbywa się poprzez śrubę pod alternatorem.
Pompa od wspomagania jest na pasku klinowym zwykłym.
Sprężarka od klimy jest na pasku wielorowkowym i pompa wody też.
Widze tutaj niezły mentlik z tymi paskami ... az sam pujde kuknąc jak to u mnie wygląda, wsumie to nie wygląda bo jak natreazie to ostał mi sie jeden pasek ten najkrutszy to jest chyba od klimy.
a pytanie mam czy ma ktos może numery łozysk z tej rolki bo u mnie nic nie widac na tej rolce, ahha i dobrze mi sie zdjae ze tem są dwa łozyska?
Łukasz sprawdził. Alternator i pompa wody mają wspólny pasek, ale brak jest rolki napinającej, tak samo jest u Ciebie Kubas. Napinanie jest śrubą pod alternatorem.
Jeśli chodzi o te rolki. To jak wyciśniesz z nich lozyska i pojdziesz do sklepu z lozyskami to Ci dobiora łozysko.
No dobra ale są swa łozyska czy to jest jedno takie duze?...
bo mi tak jakby to większe łozysko miało luz i lata lekko na boki a te dolne jakby miało szumy...