-
"Po wymianie zawieszenia, użtkowana w Polsce od 4 lat bez problemów technicznych. Wymieniane na bieżąco były tylko elementy naturalnie zużywające się w trakcie eksploatacji (elementy zawieszenia, klocki, filtry itp)"
Czy wymiana zawieszenia , jak to rozumieć ? rozumie stabilizatory etc, ale całe zawieszenie ? To dobrze czy źle ?
-
Jedyne co przychodzi mi do głowy to zadzwonić do człowieka, który sprzedaje auto i zapytać co miał na myśli pisząc "po wymianie zawieszenia".
Co do gwarancji zawartej w treści aukcji kiedyś byłem w komisie po Megane RS 2, sprzedający również dawał na nie gwarancję pisemną cuda wianki. Jednak po sprawdzeniu numeru vin okazało się, że w komputerze zamiast doładowanej turbobenzyny widnieje 1.5 DCI :D
-
Co do 8v , zależy też kto w jakim mieście mieszka... Np. Ja mieszkam w 10tyś miasteczku gdzie nie mam świateł więc do poruszania się po mieście 120km w zupełności mi wystarcza , trasy robię od czasu do czasu i nie powiem że nie da się pojechać dynamicznie bo da się. I główna sprawa zależy kto z czego się przesiada , ja po przesiadce z 70 konnej Astry pierwszej generacji nie odczuwam ( jak na razie :) ) braku mocy. Więc 8v w dobrym stanie brałbym w ciemno , mało problematyczny silnik godny polecenia.Ja jedyne co dokładałem przez ponad rok użytkowania (poza pakietem startowym oczywiście) to 150 zł na centralkę świec. :)
-
Tekstem w stylu; "wymiana zawieszenia" nie ma sie czym przejmowac.
Sprzedawca pewnie nic nie wie o Alfie. Slyszal gdzies, ze w Alfach "leci" zawieszenie, wiec napisal zeby ladnie wygladalo.
W 159 zawieszenie jest jedna z mocniejszych stron auta.
Lepiej zeby napisal co ze stalymi doleglosciami naszej "9"
- klapy w kolektorze
- problem ze wspomaganiem (plyn i zbiorniczek)
- woda dostajaca sie do auta z powodu wadliwych uszczelek
- co z DPFem, co z EGRem...?
wszystko jest na forum. Wystarczy troche poszukac...
I jak zauwazyl kolega MarBi, troche uboga wersja, ale nic dziwnego.
Po co ladowac wszystko do 1,9 120KM
Trzeba sie tylko zastanowic czy niektorych rzeczy nie bedzie brakowac:
(ze zdjęc widac brak):
- wielofunkcyjna kierownica
- fotochromatyczne lusterko
- ksenony
- czujniki parkowania (przod, tyl)
- niefabryczne radio- brak wspolpracy z wyswietlaczem miedzy zegarami
- podgrzewanie i elektryka foteli
- tapicerka...
Napewno jeszcze inne typu: brak 3 strefy klimy, czujnikow np. deszczu, mgly, TPMS, poduszki kolanowej dla pasazera, skladanych el. lusterek... itd... ale tego na zdjeciach nie widac...
Trzeba podjechac i ogladnac
Pozdrawiam
-
W tej Alfie z linka sprawdziłbym uważnie tył , bo emblematy są naklejone mówiąc delikatnie niezbyt dobrze.
-
151 tys przebiegu, bitch please :) Sprzedający ma poczucie humoru.
Ten egzemplarz bez oględzin już pachnie problemami a co dopiero po nich...
Weź jakiegoś właściciela 159 na oględziny a zobaczysz...
-
Na zakup samochodu nigdy nie można się napalać a przy zakupie Alfy trzeba to pisać pogrubionymi literami :D Poczytaj, pooglądaj kilka sztuk a na pewno znajdziesz coś godnego uwagi.
-
No i obowiązkowo trzeba sprawdzić skrzynię biegów, poza tym czarne felgi to raczej albo malowanie albo jakieś chinki.
-
A co w tym dziwnego że felgi czarne ? Może po prostu nadawały się do renowacji i ktoś odmalował na czarno ?
-
no teraz zauważyłem , że z tyłem jest coś nie tak , lampy też są jakoś nierówno...