Tak, pokazuje te same wartości co starsze wersje. Pojeździłem jeszcze troszkę i być może bez przepływki trochę lepiej się zbiera ale równie dobrze może być to autosugestia.
Printable View
Tak, pokazuje te same wartości co starsze wersje. Pojeździłem jeszcze troszkę i być może bez przepływki trochę lepiej się zbiera ale równie dobrze może być to autosugestia.
To jest tak dziwne że dalej będę się upierał na błędzie w programie. Problem ten był opisywany na forum MES'a.
Czy czasem nie masz błędu ISO zaraz po połączeniu z ECU?
Ja mam taki sam problem, wyglada jakby za malo powietrza bylo na przeplywce, po odpieciu przeplywki alfa jezdzi gorzej.
Co to moze byc?
Drst jeżeli odpiąłeś przepływomierz i nie ma różnicy to masz odpowiedz że przepływa jest uwalona, odpinając sprawną przepływkę byś poczuł szybko różnicę w elastyczności.
W dieslu jest zwykle na odwrót.
Ja bym jeszcze poszukal czy nie łapie gdzieś lewego powietrza. Ja miałem podobny problem. Otóż wymieniłem przepływke i auto trochę odżyło, ale to nie było to. Okazało się, ze blaszka, ktorej użyłem do zaslepienia egra się przepalila i ciągnął sobie spaliny bo egra mam zacietego:-) może to fałszuje wynik powietrza na przepływce. Także jakąkolwiek nieszczelność między przepływomierzem a turbo będzie dawać takie same efekty. A dodam, że autko w tym wypadku nie kopci.