Hmmmmm dobrze kombinujesz ;)) to może znajdę centralne z pilotami bez tej zbędnej reszty :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Hmmmmm dobrze kombinujesz ;)) to może znajdę centralne z pilotami bez tej zbędnej reszty :p
podaj mi jeszcze z którego roku masz alfe
A może zamykałeś ręcznie np. tylne drzwi? Bo wtedy musisz wszystkie na nowo ręcznie otworzyć, bo tak centralka nie zadziała. Przynajmniej ja miałem tak.
ale centralny z kluczyka działa ??
Alfa z 98r
Jak ręcznie tylne drzwi ?? Od środka ??
możesz zrobić zwarcie pinów 5 i 6 w kostce centralki pilota, gdy centralka nie jest do niej podłączona
kostka ma ponumerowane piny
za każdym razem gdy zewrzesz (na chwilę) te piny, to zamek zamknie/otworzy się.
Dokładnie jak napisał Shorty ,sprawdź czy "cycki" w drzwiach nie są wciśnięte wtedy centralny nie działa !:P
Centralny z kluczyki działa nawet jak mam centralne w domu (to mnie dziwi)
Raczej nie sa wciśnięte bo często używam tylnych drzwi i po otwarciu od stony kierowcy mam otwarte wszystkie
Jutro spróbuje patentu z kostka :) i upewnienie sie czy "cycki" nie wciśnięte
Tak od środka, nie koniecznie tylne, jak jakiekolwiek będą raz zamknięte tymi "cyckami" to potem albo wszystkie zamykasz ręcznie, potem musisz jakoś kombinować otwierać każde po kolei.
Nawet jak raz otworzysz z kluczyka i potem będziesz chciał zamknąć z pilota to nie da rady, musisz najpierw powiedzmy "zakończyć proces" znów zamykając z kluczyka. Niby mała rzecz a ja doszedłem dopiero po kilku dniach do tego i to przez przypadek.
Hehe to milion możliwości jest :p