-
Brzydki dźwięk jest odpaleniu przez sek ( 2 filmik) i przy gaszeniu. Dźwięk ogólnie cieżko ocenić. W porównaniu np do tdi na pompowtryskach jtd jest ciche i kulturalne. Nie wiem jaki masz olej ale ja po ostatniej płukanie i porządnym oleju zauważyłem duża różnice w wyciszeniu silnika.
-
motul ces 80010 5w30 ale na zimnym ładnie chodzi tylko na ciepłym wariuje
-
Ja mam ten sam olej w tym silniku i na ciepłym tez zauważyłem trudniejszy rozruch niż na zimnym ale czy z dziwnymi dzwiekami to bym nie powiedział porostu rozrusznik kręci sekundę, dwie dłużej.
-
albo może zapłon jest przestawiony może czujnik położenia wałka rozrządu albo czujnik wału korbowego sam nie wiem nie znam się... może jeszcze ktoś się wypowie a co słabo nagrane filmiki chyba słychać na drugim i trzecim filmiku ze coś nie tak
-
Jeśli chodzi o ten dźwięk takiego jakby uderzania metalicznego przy odpalaniu to albo dwumasa ma dość albo sprzęgiełko alternatora. Co do dłuzszego odpalania to jesli możesz zrób jeszcze logi z ciśnień na pompie CR.
-
oki rozumiem jak by to był dwu mas to czy zimny czy ciepły to byłby odczuwalnym.
-
jeszcze jakieś ktoś ma sugestie?
-
5w30? To wogóle takie coś producent zaleca? Chyba że w instr taki polecają to zwracam honor...ale jeżeli lejesz bo lubisz to ok
wysłane z WC
-
U mnie przy gaszeniu stuka tlumik a raczej zlacze elastyczne. Także bałem się że to dwumas. Moja także.dłużej kręci zanim odpali. nie ma różnicy czy zimna czy ciepła.
-
Nie bardzo wiem co ty chcesz od długości tego odpalania, przecież odpala Ci w sekundę, a że nie od pierwszego obrotu rozrusznika to co?