Jeżeli Cię to interesuje to faktycznie była wina zużytego sprzęgła ;)
Printable View
Tylko że u Ciebie problem z biegami był cały czas a u mnie problem jest po przejechaniu 50-60 km, jak auto postoi z 2 godz to biegi wchodzą dobrze i wszystkie, ręcznie i w automacie do czasu aż znowu zrobię z 50 km. Czyli problem pojawia się po nagrzaniu.
A sprawdzałeś choć poziom oleju w skrzyni?
W skrzyni nie sprawdzałem, w sterowaniu jest mało i czekam na olej by dolać
Wyregulowałem sprzęgło bo miałem 29,9mm, wymieniłem olej z hydrauliki bo ten co był to aż się pienił i jeszcze okazało się ze przekaźnik ze po zrobieniu 40 km przestała pracować pompa i nie mogłem włączyć żadnego biegu. Po podmiance stycznika od pompy zaczęła pracować, stycznik był cały zaśniedziały.
I niech kolega zapamięta, że taki mały przegląd SS trzeba robić okresowo :)
Niestety dzisiaj zrobiłem jazdę próbna i dalej to samo, po nagrzaniu nie chce wbijać biegi coś próbuje ale nie umie włączyć, pompa Ciśnienie utrzymuje 45-55. Zanim się nagrzał wszystko działało jak powinno.
Jakbym siebie czytał parę miesięcy temu :D Kolego jeżeli miałeś zaśniedziałe już styki od przekaźnika pompy to możliwe, że wtyczki na SS też masz. Wypinasz WSZYSTKIE po kolei, psikasz kontaktem, przedmuchujesz, dobrze dociskasz. Skręć kołami w lewo będziesz miał dostęp od dołu. Czeka Cię trochę rozkręcania od góry, ale efekt może być zadowalający. A i zamiast dolewać płyn do aktywatora wymień go na świeży. Jak to nie pomoże to ja bym czepił się sprzęgła.