-
Pod nogami pasażera w podłodze jest komputer, bardzo możliwe że tam w okolicy może być ta kostka.Okolice schowka możesz popatrzec z uwzględnieniem rogu przy drzwiach ,kojarze tam jakieś złączki ( jak dostawałem się do wiatraka to coś tam było).Pozdr.Piter
-
Piećka masz u mnie duże piwko :) Faktycznie kostka znajduje się za schowkiem pasażera. U mnie ta kostka nie wypięła się tylko opadł cały kabel wraz z kostkami i leżały sobie pod dywanikiem na samej górze. Pewnie wjechałem w jakaś dziurę i spadła i się poluzowała na stykach plus wilgoć zrobiła swoje. Popsikałem ją preparatem, przeczyściłem styki i trochę je podważyłem żeby ciaśniej trzymała. Auto śmiga pięknie no i 600 zł zaoszczędzone :)
Dzięki wszystkim za pomoc
-
Fajnie że mogłem pomóc.Pozdr.
-
Jtd
A może koledzy wiecie gdzie ta wtyczka znajduje się w Marei JTD
-
w marei jtd złacze tak jak w brawie znajduje się za schowkiem
-
W korym miejscu jest ta kostka? za schowkiem od pasazera, tzn? ktorym schowkiem?
-
Wczoraj, podczas wyprzedzania zapaliła mi się ta kontrolka. Z postów wynika, że najlepiej wybrać się na komputer w celu zdiagnozowania przyczyny bo jak piszecie może być ich wiele. Wcześniej zdarzało się, że kontrolka ta zapalała się ale po jakimś czasie sama gasła. Dodam, że alfa powyżej 3 tys obr wydaje pisk, ale to już trwa od dłuższego czasu.
Czy mogę jeździć przez jakiś czas jeszcze z zapaloną kontrolką ?
Jakieś skutki mogą wystąpić ?
-
Przyłączam się do pytania. Robiłem z rozrusznikiem ostatnio, odpiąłem kostkę przy wtrysku żeby jakoś dojść do niego bo nie dało się inaczej, a potem jak odpaliłem autko to niestety paliła się marchewka, no i niestety nie gaśnie :( Czy to mógł się błąd zapisać w komputerze i trzeba go skasować by wszystko zgasło??
-
Po przejechaniu ok 100 km. marchewka zgasła.. ale niestety dziś znów się zapaliła, brak mocy, obroty max 3,5 tys. :(
Dzisiaj tj. 29.07 kontrolka nadal świeci (nie mam czasu wybrać się na komputer) Alfa jak, gdyby nigdy nic jeździ jak wcześniej, brak jakichkolwiek zmian w pracy silnika, mimo zapalonej marchewki.
Jak tylko wybiorę się na komputer dam znać co się działo.
Komputer wykazał 5 usterek.
1. Sterowanie czasem grzania
2. Czujnik położenia pedału 2.
3. Synchroniz. wałka roz. do wału kor..
4. Czujnik ciśnienia doładowania.
5. Przepływomierz pow.
-
Kolego a opisałbyś gdzie znajduje się ten potencjometr? bo mam identyczny problem, wduszam pedał gazu do połowy zero reakcji w obrotach i marchewa świeci się i nie przestaje stało się to po przejechaniu przez torowisko tramwajowe. Zależało by mi na zlokalizowaniu tej części :)