Ja tak miałem w trzech na cztery drzwiach ;) Zdjąłem boczki, pokleiłem porwane gąbki, a je same przykleiłem na silikon uniwersalny i już brak problemu :)
Printable View
Ja tak miałem w trzech na cztery drzwiach ;) Zdjąłem boczki, pokleiłem porwane gąbki, a je same przykleiłem na silikon uniwersalny i już brak problemu :)
Hmm czyli faktycznie duża szansa, że to jednak te gąbki wewnątrz popękały i puszczają wodę.
Tak mi to dziś wyglądało bo po opadach sprawdziłem wszystkie drzwi i były mokre schowki w przednich oraz delikatnie kapało pod nimi oraz z tylnych drzwi.
Jak tylko pogoda się poprawi to rozbiorę boczki i sprawdzę temat - miejmy nadzieję, że to to :)
Jak będą upały to rób. Niech porządnie wyschną drzwi w środku. Sprawdzisz czy odpływy są drożne, wyczyścisz środek z brudu, pozostałości organicznych i możesz zakonserwować by nie ew. gniły. Spod uszczelki przy odpływach też wyczyść nagromadzone błoto.
Przy okazji nasmarujesz cięgno zamka oraz sprawdzisz stan prowadnic szyby. Zrobisz wszystko za jednym razem ;)