-
1 załącznik(i)
Ceny z 17.11.2012 jak robiłem u siebie od taniegofiata z allegro. Polecam do zestawu szpilek dokupić nowe nakrętki.
46470396 na zamówienie w cenie 9zł za sztukę
46518052 od ręki w cenie 20zł
55192175 na zamówienie w cenie 6,9zł za sztukę
73502779 od ręki w cenie 68zł
46779240 na zamówienie w cenie 10zł
Termin realizacji części na zamówienie 3dni robocze u mnie.
Zestawienie części które musiałem zakupić:
[/FONT][/COLOR]http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=149140&stc=1
-
danus77 dzięki, widzę, że masz w zestawieniu 3 uszczelki, więc jednak jest jakaś między kolektorem, a wydechem?
Bardzo dobra uwaga co do nakrętek, czy one są jakieś specjalne i lepiej zamówić w serwisie? Czy wystarczy zwykłe M8x1,25 o twardości powiedzmy 10,9?
-
Ja nie kupowałem chyba uszczelki na egr po tam jest z tego co pamiętam złącze skręcane bez uszczelki. Tam jest uszczelka pod kolektor, kolektor - kat i pod kolektor wodny nad kolektorem wydechowym. Nakrętki różnią się tylko tym, że mają kołnierz z jednej strony. Jakby co to moment dokręcania 25Nm.
-
Dzięki za odpowiedź. Kurde w serwisie Fiata u mnie w mieście i w Autosklep24 twierdzą, że nie ma uszczelki kolektor wydechowy - katalizator...? Czyli przepłacać w serwisie za nakrętki po 7zł za sztukę, czy kupić takie w Castoramie za 50gr? ;)
-
Kolejne pytanie, nie wiem czy zamawiać też tą uszczelkę pod kolektor wodny? Czy żeby zdemontować kolektor wydechowy trzeba demontować kolektor wodny?
-
A więc tak. Ta jedna z uszczelek to jest uszczelka kat- wydech i ja tam rozpinałem wydech. Sam katalizator przykręcany jaest na opaskę zacikową, więc na upartego można to pominąć. Ja nie rozkręcałem w tym miejscu, ponieważ często są potem problemy aby to szczelnie złożyć. Co do kolektora wodnego, to z tego co kojarzę to bez jego zdjęcia nie wyciągniesz osłony termicznej kolektora wydechowego.