-
Jeśli próba odłączenia akumulatora nie pomaga (miałem taki problem spróbuj tylko dotknąć klemę plusa na sekundę odłączyć i podłączyć na dobre mi pomogło) jeśli drugi kluczyk też nie załapie to ściągnij instrukcje obsługi do 145\ 146 tam jest opisane jak wprowadzić ten kod z karty. Kontrolka wtrysku nie mam pojęcia czemu się świeci, ale u mnie też się świeci choć błędów nie ma żadnych na komputerze.
-
wiec tak, kluczykiem drugim probowalem, na marne, co wg Ciebie Konrado moze dac nowy akumulator? no wiec crazyqs znalazlem na internecie FORUM Alfa Romeo Club Polska - klub fanów Alfy Romeo :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: forum, wymiana informacji między użytkownikami, , podazylem zgodnie z instrukcja i jest tak, odpale auto ale kontrolka od Alfa Code nie gasnie, zgasze auto i chce znow odpalic i znow zonk, poniewaz znow musialbym wprowadzic wg instrukcji kod, hmm jakies pomysly?
-
sprawdź sobie czy nie masz spalonego bezpiecznika w skrzynce bezpieczników pod maską, tam znajduje się taki duży zielony bezpiecznik - 30 AMPER, jeśli jest przepalony powodem może być zwarcie kabla cewki zapłonowej (zbyt mocno skręcona maskownica), miałem u siebie takli przypadek, dokładnie jak opisujesz
-
i sugerujesz iz moze to byc jedynie kwestia wymiany bezpiecznika?
-
tak ale konieczne jest ściągnięcie maskownicy z silnika i dostanie się do cewek, odwróć obudowę i szukaj wyraźnie jasnego śladu metalu, następnie trzeba odszukać kabel i zaizolować, ja u siebie osłoniłem kable paskiem gumy z dętki, z tego co mi wiadomo jeśli bezpiecznik jest cały i nie ma zwarcia na kablach, przyczyną może być też wyskakujący kod immobilizera
-
a bezpieczniki czasem nie sa pod maska pod takim malutkim pudeleczkiem? sorki ja za dobrze sie nie znam takze nie zloscie sie :) a 77alfisti duzo jest przy tym roboty?
-
o ile mnie skleroza nie myli to w wolnym tempie 40 min. bezpiecznika szukaj w okolicach podszybia, może być zakryty malutkim czarnym pudełeczkiem
-
czyli pierwsze sprawdzic bezpiecznik czy nie jest przepalony, a gdy bedzie to pod maskownica silnika szukac kabla ?
-
Odpalenie samochodu za pomocą kodu służy dojechaniu do serwisu i usunięciu usterki. O ile dobrze pamiętam to chyba jest bezpiecznik od imo.
-
Czyli sugerujesz ze jednak to bedzie przepalony bezpiecznik od immo? jesli tak to mam pytanie, czy bezpiecznik wymienic mozna tam -> Image-Share.com - Free hosting of photos and images. :: Look at the picture na rysunku jest podpisane bezpie, a mam pytanie, gdy przekrecam kluczyc do pozycji MAR to w miejscu drugim gdzie zaznaczylem slysze jakby przebicie czy jak to nazwac pradjakby syczal