Niestety spodziewaj się że oryginał z ASO będzie kiepski.. też sprawdzałem.. aktualnie po pompie z ASO założyłem Brembo (wykonany ze stali).. a ten z ASO to naprawdę lipa nad lipy.. Brembo jak na razie pracuje bardzo ładnie..
Printable View
Niestety spodziewaj się że oryginał z ASO będzie kiepski.. też sprawdzałem.. aktualnie po pompie z ASO założyłem Brembo (wykonany ze stali).. a ten z ASO to naprawdę lipa nad lipy.. Brembo jak na razie pracuje bardzo ładnie..
gdzie kupić pompę brembo?
Jaka cena?
Na allegro ja akurat kupiłem..
240zł
Nr. części
BRE C23007
Ja kupowałem do TSa oczywiście.. nie wiem czy do diesla jest taka sama, musisz sprawdzić..
U mnie pompa rozleciała się z przyczyn złego płynu jeśli chodzi o stan materiału to była prawie jak nowa.. więc przewiduje że z Brembo będzie jeszcze lepiej..
A jaki płyn zalałeś? w ogóle czy zlokalizowałeś przyczynę dlaczego padła poprzednia ?
U mnie właściwie oryginał (nie wiem, czy to był valeo, czy sahs), padł po roku? (25 tys km)?
Mechanik nie chciał uwierzyć - bo sam montował, więc rozbebeszył pompę i co zobaczył? Pękniętą sprężynę (więc pompa nie odbijała do końca).
Teraz coś mi się wydaje, że jest podobnie.
Moja obserwacja jest taka.
Jest jakiś problem, dlaczego sprzęgło chodzi ciężko. W związku z tym, zarówno pompa jak i wysprzęglik pracują pod dużym obciążeniem -> co je eksploatuje w nadmiernym stopniu.
To nie jest żadna sensacja, że rozleciała Ci się po roku, znam 2 takie przypadki. Mechanicy się dziwną bo to nie jest normalne, w innych samochodach pompa rzadko siada. U mnie to była typowa usterka mechaniczna, zmęczenie materiału. Płyn hamulcowy był wymieniany i na pewno nie był winny,
Uważam, że pompa sprzęgła się po prostu Alfie nie udała i tyle. Temat do zamknięcia.