A może ktoś podać nr-y katalogowe tych poduszek?
Printable View
A może ktoś podać nr-y katalogowe tych poduszek?
Szukaj w eperze.
Witam!
U mnie występują podobne objawy :)
Najlepsze jest to, że 'niby' poduszki mam dobre, dwumas to też 'niby' nie jest.
'Podobno' rozwiązaniem są krzyżaki w skrzyni biegów ( są chyba nawet dwa krótkie i długie ) info od innego Alfaholica który miał podobny problem w 2,4jtd z tym, że u Niego bicie ( tkj i u mnie ) przechodziło na resztę podzespołów ( w zasadzie to drgania idą na cale autko ). Ktoś się orientuję czy akurat te 'krzyżaki' mogą być odpowiedzialne za drgania ? ( u mnie start drgań: 1100-1300; 1700-2400 i czasami nawet przeciągają się do 3000rpm
Miałem podobne objawy przy ruszaniu pomogła wymiana przegubu wewnętrznego prawego, sprawdź to podnosząc jedną stronę i staraj się ruszać ośką na boki jeśli występuje mały luz wzdłużny to ok, natomiast jeśli na boki to masz przyczynę. U mnie w 1.9 105 przegub ma 108 mm po zewnątrz i pasuje od WV T4. Alfa zaczęła płynnie ruszać.
Zobaczymy, w najbliższym czasie wybieram się do mechanika. Sam to nie wiem czy dam radę.
poduszka skrzyni biegów często wyglada dobrze ale juz nic nie tłumi lub gorna poduszka silnika sam mozesz ja sprawdzic
Ja mam podobny przypadek jak Ireqq i wymieniłem wszystkie 4-przeguby i wibracje nadal są. Wibracje mam już od 2-lat i nie znalazłem na to sposobu.