Wszystkie wymieniłem - górne również. Na lewym przegubie mam delikatny luz, wyczuwalny ręką. Prawy sztywny.
Printable View
Wszystkie wymieniłem - górne również. Na lewym przegubie mam delikatny luz, wyczuwalny ręką. Prawy sztywny.
a ten filmik co nagrałem to z podniesionym kołem, myślę że jest to dobry sposób żeby sprawdzić czy to wina poduszek bo wtedy raczej nie ma takich przeciążeń i gdy stuka to wina półosi lub skrzyni
a te kielichy to na nówki wymieniałeś ? a krzyżaki ori czy zamiennik?Cytat:
Krzyżaki wymienione ,kielichy też i dalej jest stuk
też kombinowałem z półosiami, najpierw wymienione krzyżaki na zamiennik lobro, potem półosie na używki, następnie prawy kielich nówka aso, a luz jest nadal, cuda normalnie lol, jeden mechanik od alf twierdzi że to normalne że ten krzyżak jest luźno w kielichu a podczas jazdy wszystko się napręża i luz się kasuje, a magil teraz piszesz, że jednak sztywno siedzi
chyba ostatnia nadzieja kupić ori krzyżaki i sprawdzić czy nadal będzie luz
wymienił i skapnął się że to jednak skrzynia, więc postanowił się pozbyć lol
mi ten mechanik co stwierdził że luz na półosi to normalka mówił, że mam za duży luz w skrzyni, przy obydwu kołach w powietrzu i zapiętym biegu, gdy kręcę pierwszym, trzeba nim dużo obrócić zanim zacznie się kręcić drugie
na dodatek gdy kręcę kołem w jedną stronę a potem nagle w drugą słychać stuk
kiedyś chyba filmik z tym nagram http://www.forum.alfaholicy.org/imag...es/biggrin.png
wniosek z tego taki, że trzeba było innej skrzyni szukać
Cześć. Potrzebuję tylny dyfer do 159 2,4 Q4. Może ktoś coś pomoże? I pytanie, czy taki sam dyfer miała 3,2?