Po prostu zanim olej dotrze do wszystkich mediów potrzebujących jego obecności taki dźwięk będzie zawsze.
Printable View
Po prostu zanim olej dotrze do wszystkich mediów potrzebujących jego obecności taki dźwięk będzie zawsze.
no u mnie tak jak wspominalem - ostatnio jak auto stało tydzień bez odpalania pod chmurką to klekotał dobre 5 sekund.... ale na szczęście zawsze się uspokaja ;) na ta chwile mam 212 tys przelatane(orginał) i zalane kastrolem 5w30. Może jak przepłuczę silnik i wymienię olej to się to trochę zmieni ;) zastanawiam się jakie znaczenie ma jakość oleju w tym klekotaniu i ewentualne zanieczyszczenie kanałów olejowych.
p.s. warto przy zmianie sciągnąć miskę i wyczyścić ?
Może kolego użyj jakis dodatkow do oleju.bylo na forum troche i tym.i zdania są na pozytyw. Mozliwe ze to zmieni zachowanie silnika w pierwszej fazie odpalenia. Chyba ze czas na zmianę oleju to tez może pomóc. Tykko poczytaj jaki olej:) bo castrol hmmm.....motul x cliner 8100...lub cos innego z dobrych marek...pozdrawiam
I oczywiście ze warto jeżeli sam to robisz i masz czas bo caly syf zostaje właśnie tam chociaż jest filtr.
mam ten olej motul x clan i też klekocze a odpala tak samo jak na filmie
Przepłukanie silnika nowym olejem, ponowne zlanie i wlanie nowego :cool: Ale to już jest masochizm.
i karcherem go od środka
karcherem
:cool: