Andersen andresen... po długim szperaniu na forum dokopałem sie takich info.
Printable View
Andersen andresen... po długim szperaniu na forum dokopałem sie takich info.
Zasilanie centralki wisi chyba na jakimś bezpieczniku więc w przypadku jego spalenia jest brak napięcia. Czy w takiej sytuacji też wystąpi błąd poduszki?Jesli tak to też pozostaje tylko komputer, czy to nie ma wpływu bo bezpiecznik jest przed sterownikiem i on traktuje to jako brak włączonego zapłonu?
Witam
u mnie ostatnio po odkurzaniu także zapaliła się kontrolka poduszki , posprawdzałem wtyczki pod siedzeniem , i jest ok, nic nie musiałem kasowac na komputerze.
w moich byłych AR czyli 156SW 2.0TS 2000r i GT 2.0JTS 2004r zamknięcie obwodu (wycinałem wtyczki pod fotelami i lutowałem przewody na stałe) powodowało zgaśnięcie kontrolki bez kasowania błędu kompem
No tak to są po prostu Alfy, samochody z sercem w jednej błędy skasują się same w drugiej komputer i tak można pisać godzinami a kolega ,,slow" nadal w ,,czarnej dziurze"....:victory: Najlepiej w myśl tego co tu napisano zrób co w twoich możliwościach sam a jak nie dasz rady jedź na kompa!
Aby sprawdzić czy z kostkami jest wszystko ok trzeba wyjmować fotel? jeżeli tak to jak? bo z tego co patrzyłem to ciężko tam się dostać.
Nie trzeba wyjmować fotela. Wystarczy sie troche pogimnastykować :)
a jakieś dokładniejsze instrukcje, wskazówki żebym nic nie uszkodził tam więcej. Ręką namacałem tam przewód i pod samym siedzeniem jakąś kostkę z czymś ostrzejszym.
schyl się i szukaj żółtych wtyczek
na wyjętym ze stacyjki kluczyku rozepnij kostki , przeczyść styki i zepnij ponownie wtyczki
(opcja - utnij wtyczki i polutuj przewody ze sobą kolor do koloru)