Melet, a łożyska i panewki garrett. Garretta nie zdradzę skąd biorę.
Printable View
Dobra teraz rozważam zakup używki albo regenerowanej... czy turbiny z vectry c 1.9 cdti lub saaba 9-3 tid pasują?
Czy bez żadnych modów można założyć turbo z wersji 150km? Jak tak to czy jest sens?
Popatrz w którą stronę masz wylot powietrza z turbo w Vectrze, a w którą w Alfie. Przełożenie turbiny z 16v? Po co? Chcesz mieć więcej mocy to zrób sobie chiptuning. Zresztą – chyba jest nie wykonalne, turbosprężarke masz zintegrowaną z kolektorem wydechowym. Nie podejdzie to zamiennie.
czyli tylko turbo ze 159 1.9 8v zgadza się?
jak uważacie, nowa, regenerowana, używka?
Chcesz mieć 100% pewności i gwarancję, kupuj nówkę. Tylko nie wiem czy to jest warte jej ceny.
Tylko turbo z alfy 8v podejdzie. 150km ma inny skos wyjścia do katalizatora tam gdzie jest opaska no i ogólnie kolektor a głowica też są trochę inne. A nawet po wymianie na 150km to nic ci to nie da. Tak jak kolega jahu lepiej chiptuning. A czy używka czy regenerowana to sam musisz zdecydować.
Za 600 nikt Ci dobrze regeneracji nie zrobi. Minimum to 1100/1200 przy tej turbinie. I zdarzają się dość często takie historie, że turbo po regeneracji (do 159 1.9 16V) wstaje zdecydowanie później, niż oryginał. Tutaj bardzo duże znaczenie ma doświadczenie kogoś, kto te turbiny regeneruje, żeby zrobić ją dobrze.
Boru, pytanie z innej beczki.
Czy części firmy Melett i Turbo-International są dobre do regeneracji turbo ?
W okolicy mam osobę, która na takich częściach regeneruje, koszt takiej regeneracji max 900zł (oczywiście przy wymianie max części).
Gwarancja 12ms bez limitu kilometrów.
Podepnę się pod temat, niedawno kupiłem swoją AR 1,9 16V (pozdrawiam Tomek_KRK), wiadomo trochę oleju na wyjściu z turbiny, poza tym bez dziwnych dźwięków i innych niepokojów- gdzie mogę sprawdzić i czy w ogóle powinienem sobie tym zawracać głowę szczelność tej turbinki? Czy taką diagnostykę wykonują warsztaty regenerujące turbinki?