Po przesiadce z BMW wszędzie będzie wysoko...
Printable View
Po przesiadce z BMW wszędzie będzie wysoko...
Mam 201cm wzrostu. Fotel mam w najniższej pozycji i dodatkowo wychylony maksymalnie do tyłu. Oparcie mocno w pionie. Siedzi mi się dość dobrze (uważam to za sukces) choć brakuje trochę podparcia pod uda:) Pzdr.
Z podparciem pod uda raczej bedziesz mial wszedzie przy takim wzroscie problem :-)
Podobno jest teoria ze im niżej sie siedzi tym szybciej auto jeździ, dlatego zawsze bawią mnie osoby ktorym Bozia wzrostu nie dała a i tak ustawiają sobie siedzenie max w dół, tylko czubek głowy widac... a le jeżdzą szybciej;)
Ja mam ponad 180 i lubie siedziec jak "kobiety lub starsze osoby", jakto tu ktos napisal, wyżej. Fotele sa bardzo wygodne w 159tkach , i wiele im zarzucic sie nie da.
Widzę, że nie tylko ja zauważyłem, że siedzi się wysoko :). Też próbowałem wyregulować elektryczny fotel jakoś niżej, ale bezskutecznie. Osobiście lubię siedzieć dość nisko, ale przy moich 193cm. nie jest źle, a wygoda skórzanych foteli rekompensuje mi wysokość fotela :).
Jak użytkownik ma tyle wzrostu, to nic dziwnego, że siedzi się wysoko. To nie Star ani Jelcz w końcu :)
Ja mam 180 , mam fotel ustawiony na maksa w dół i oparcie dość mocno odchylone i jakoś nie odczuwam wrażenia że siedzi mi się za wysoko :)
Ja mam 188cm i bardzo wygodnie mi się siedzi. I dla mnie raczej "niżej" niż w innych autach, ale może po prostu tak trafiałem.
To ewidentnie nie siedzisz prawidłowo, a widocznie lubisz siedziec na podłodze. W naszych alfach siedzi sie nisko i nie ma co dyskutowac , z resztą taki byl zamiar twórców, mialo być pseudosportowo. Troche mnie dziwi pytanie właściciela tematu, u mnie maks na dole siedzisko to prawie wysokosc lezaka plażowego :D
A u mnie nie , w 147 przy takim samym ustawieniu fotela jest niżej , bynajmniej takie mam odczucie. :P