-
Mam dokładnie ten sam problem. Mam problem z wrzuceniem wstecznego, a do tego jak wrzucam 2 bieg, to podczas ciągnięcia drążka w swoim kierunku nie idzie on prosto do tyłu tylko minimalnie zjeżdża w prawo. Myślałem, że może to problem źle połączonych cięgien od drążka do skrzyni. Co wy o tym sądzicie? Może w sobotę będę miał czas do tego zajrzeć.
Niedawno kupiłem ten samochód, a wcześniej nie zauważyłem tego problemu. Wiem tylko, że sprzęgło było wymienione w tym roku ale nie wiem co jest wstawione.
-
Stawiam,że masz wyciuchany plastik drążka zmiany biegów stąd problemy. Zdejm osłone drażka, będziesz tam widział taki plastik biały,jest on wymienny,tani.
Prosta sprawa,a przywróci fabryczną sprawność :-) W skrzyniach JTD można sprawdzić poziom płynu w skrzyni na takiej samej zasadzie jak olej w silniku. Wystarczy zanurkować w kanale :-)
Edit: nie płynu a oleju, sorry nie ta godzina.. A piszę o tym,żebyś sprawdził,czy przypadkiem przy niskich temperaturach nie puszcza Ci gdzieś na uszczelniaczu półosi.
-
a czy dobrze został odpowietrzony układ hydrauliczny po wymianie łożyska?
Ja obstawiam, że nic w tej kwestii nie było robione.
-
układ odpowietrzony ,skrzynia zalana 2l olejem 75w80
przed wymiana sprzegla eszystko chodzilo.wymieniłem sprzeglo bo strasznie ciężko chodzilo ,teraz chodzi lekko ale zle wysprzegla
-
u mnie po wymianie sprzegła i zalaniu skrzyni olejem biegi ciężko wchodzą a le tylko jak silnik jest zimny i to tylko 1 i 2
po rozgrzaniu wszystko jest w porządku
-
Ci wasi mechanicy to chyba kowale. Dobrze wymienione sprzęgło to musi się dać zmieniać paluszkiem. Ahhh
-
problem,rozwiązany
nowe valeo to chyba 4 gatunek
docisk jest felerny
zalozylem stare sprzeglo i jest ok
Dodano po 2 minutes:
kolego dolej lub wymien olej w skrzyni
kiedyś mechanik nalal mi 75w90 olej i tez miałem taki problem
zawsze 75w80 zalewaj
-
Włożone stare i problem rozwiązany chyba nie
-