To inny silnik niż 1.4 MA z postu #2? Tam napisane ze średnio 10 na A1 przy 140+10...
Printable View
To inny silnik niż 1.4 MA z postu #2? Tam napisane ze średnio 10 na A1 przy 140+10...
Chyba inny :). Przy prędkości 140 wg GPS moja Julka (1.4 MA) spaliła <8 litrów na odcinku Berlin - Poznań z czwórką dorosłych pasażerów na pokładzie.
To niezle calkiem
Tak, ale widać raczej nie lubi jeżdżenia na krótkich odcinkach - co jakiś czas musi mieć przynajmniej 200 km trasę, najlepiej ze 2 razy w miesiącu chociaż. Przy użytkowaniu po mieście spalanie dość szybko wzrasta - nie wiem, czy to nagar, czy coś innego...
No a jak Ci wzrasta, to do jakich wartości?
I pytanie z innej beczki...orientujecie się jaki jest koszt przeglądu takiego przed zakupowego w salonach fiata, żebym mógł podjechać?
Mnie sie jeszcze nie udalo sie przejechac calego odcinka z w miare stala predkoscia 140 w/g GPSu. Bez miasta, zatrzymywania sie etc.
Z tego co widze moje notatki to z MOP Rowien na A1 w Polsce do Budapesztu spieszac sie ale bez brawury z predkosciami 135 w/g GPSu w Czechach, 130 na Slowacji i 140 na Wegrzech, wliczajac 40 minut korkow w Budapeszcie, wyszlo spalanie 8.1l (533.km).
W druga strone, ale z predkosciami 130 wg GPSu wciagnela 7.7l z Budapesztu (lacznie z korkami wyjazdowymi) do MOP Rowień.
IIRC ~ 300pln...
jak jeździsz 25k rocznie, to benzyna bardziej się opłaca. Diesel w zakupie będzie sporo droższy. Wystarczy porównać ceny 1.4 Multiair i 2.0 JTDm. Co kto woli, to już kwestia gustu. Do auta klasy kompaktowej bardziej pasuje mi osobiście benzyna. Miałem też samochód klasy kompaktowej z 2.0 silnikiem Diesla i wiem o czym mówię.
Julka potrafi żłopać, ale biorąc pod uwagę osiągi to nie jest źle. Przy ostrej jeździe po niemieckich autostradach (180 - 220 km/h) Julka żłopie ok 13-14 litrów, Volvo 2.5 Turbo żłopało ok 22. Postęp jest. Jak się jedzie spokojnie i równomiernie, to 6-7 litrów jest absolutnie do zrobienia.
A ten dźwięk silnika benzynowego w Alfie bezcenny:)
Nie wiem czy jeździłeś już 1.4 MA, ale pierwsze wrażenia po przesiadce z Twojego TDI będą raczej negatywne. Ja sam przesiadłem się z Leona 1.9 TDI 180 KM/415 Nm i na początku ciężko było przyzwyczaić się do prawie 2x mniejszego momentu obrotowego. Ale jak nauczysz się korzystać z wyższych obrotów to jest już całkiem nieźle, moim zdaniem nawet nieco lepiej niż w TDI.
Spalanie tak jak koledzy piszą bardzo zależy od stylu jazdy, na emeryta możliwe jest nawet i 6-6,5 litra, ale wystarczy pocisnąć i z łatwością wyskoczysz poza 10 l/100km.
Właśnie jeszcze nie miałem okazji...dlatego ciągle zastanawiam się nad MA albo JTD ;/ Ogólnie najpierw muszę auto sprzedać a to niestety nie jest takie proste ... telefon się nie urywa :D
Myślę, że przed zakupem będę musiał się przejechać samochodem z każdym z tych silników i wtedy wybierać, jednak co na żywo to na żywo :)