Odgrzeję trochę.
Slavol, jak Ci to śmiga?
Printable View
Odgrzeję trochę.
Slavol, jak Ci to śmiga?
Nijak ☺ nie znalazłem jeszcze czasu żeby je założyć.
No dobra nasza, czas się znalazł (a potrzeba go trochę, we dwoje ok 5 godzin) i sprężyny podjęły swoją ciężką pracę.
Zacznę od wyglądu. To był priorytet więc pełne zadowolenie, koła ładnie wypełniają nadkola a pod podłogą jest jeszcze sporo miejsca do asfaltu.
Komfort? Jeśli to co jest w serii jest komfortowe to teraz jest praktycznie tak samo. Drobne nierówności wybiera szybko i beż jakiś wielkich protestów ze strony zawieszenia.
Powiedziałbym że jest podobnie jak przejście z siedemnastek na osiemnastki.
Natomiast mocno wzrosła sztywność, teraz wahnięcia karoserii są szybciej wygaszane, tak samo nurkowanie przy hamowaniu - dużo płytsze.
Zakręty? trudno powiedzieć przy tej pogodzie ale będzie na pewno lepiej.
Ze swojej strony - polecam, trochę bałem się tego eibacha i jego dobrych opinii na zasadzie - jak już kupiłem to muszą być dobre, bo tyle kasy wydałem, ale naprawdę sprężynki odwalają swoją robotę.
Teraz gt wygląda jak należy, od zakupu mnie to gryzło.
P.S. Amorki przód seria, tył bilstein b4 (takie założyłem po oderwaniu się talerzyków), całkowicie sprawne, zawias bez luzów.
No tez niedługo zakładam;D widze zbrojenie na sezon;D a Eibachy kupiłes z tąd skąd Ci poleciłem? :)
Dawaj foto! :)
Tak, ładne sprężynki od kolegi Belfra, dziękuję jeszcze raz.
Fotka będzie ale późnym wieczorkiem.
<cwaniak> miałeś szczescie ze tydzien wczesniej nowe kupiłem;D czekam na fote!
Załącznik 155817Wiadomo że przy lampach sodowych pięknie nie będzie, tak sobie teraz stoi.
koła 17? jaka opona? no to tak nie widac, przy 18 będzie lepszy efekt;)
Tak, 17-tki i raczej nie planuje większych. Opony 225/45.
Pewnie jest tak wszędzie ale w mojej mieścinie jest kasa na sylwestrowe fajerwerki, parki, fontanny, lampy, chodniki i k....wa milion innych rzeczy a asfalt gierka pamięta.
Więc nie mówię nigdy ale na razie zostają.
Mam inne plany, ale najpierw tig-a muszę kupić, spawania poduczyć i będziemy modzić.
Kurde myslałem żeby u siebie założyc tez te springi ale niewiele poszla w dół .... moze ja mam juz obnizane :D chyba bedzie trzeba pomyslec nad gwintem xD