Chodzi jak traktor- czyli tak nie równo? Czy tak klekocze?
Printable View
Chodzi jak traktor- czyli tak nie równo? Czy tak klekocze?
obroty są na równym poziome,chodzi nierówno aż troszkę silnik się kiwa na wolnych obrotach.
Może sterowanie wtryskiem?
Przepływka klapkowa jest raczej niedozdarcia no chyba że strzela w dolot . Może paliwko słabo podaje ale wtedy by poszarpywało . Wygląda na turbinę lub uszczelke głowicy
raf - ja mam 230tys km a krzywki na wałkach jak nowe.. AR ma mocne silniki (te przed fiatem) i raczej wątpie, żeby krzywek u Ciebie nie było..
co do przepływomierza.. U Ciebie jest przepływka pojemnościowa więc po odłączeniu jest masakra.. tak jak i u mnie.. Ci co mają przepływki masowe odłączając je komputer przyjmuje wartość awaryjną i "jakoś" to jedzie ..
byłeś na diagnostyce komputera? jeśli nie to radze, żeby było to pierwze co zrobisz bo po co wymieniać jak się nie wie co wymienić?
ps. sprawdzałeś silnik krokowy? otwiera się i zamyka tak jak powinien? może trzeba by go przeczyścić?
może coś z wtryskiem-sam już nie wiem.normalnie po tej usterce jezdziłem alfą(nie grzeje się,ciśnienie oleju super,świece też,kable,gumy też),ale mocy nie ma.
Jak przyspieszam to czuję jakby Alfa miała 100 koni a nie 202!
nie byłem na diagnostyce(brak mocy pojawił się 2 dni temu),alfę posiadam od 4 lat i ma przebieg 203 tys.km.
Za bardzo na mechanice się nie znam,silnik krokowy nie sprawdzałem(gdzie się znajduje?)
---------- Post dodany o godzinie 20:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:31 ----------
wskaznik temperatury cieczy pojawia mi sie na chwile i pokazuje temperature jak nie dodaje gazu.
---------- Post dodany o godzinie 20:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:33 ----------
wskaznik temperatury cieczy pojawia mi sie na chwile i pokazuje temperature jak nie dodaje gazu.
Krokowiec raczej wykluczony wtedy byś niemiał wolnych obrotów
na wolnych obrotach chodzi normalnie(obroty nie falują natomiast silnik trochę się buja jakby może za mało paliwa podawał i cylindry nie wszystkie paliły?)