Zawsze trzeba wymieniać komplet z wysprzeglikiem!!!
Printable View
Zawsze trzeba wymieniać komplet z wysprzeglikiem!!!
Witaj. Moim zdaniem mechanik zalozyl odwrotnie tarcze. Na tarczy jest oznaczenie ktora strona do srodka.
- - - Updated - - -
co do skrzyni M32 najgorsze gowno jakie opel wymyslil
ale jest na nia sposob!!!
min oleju 2,8l!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak szura 3 sztuki LM pasty i bedzie ok
- - - Updated - - -
Nie trzeba wymieniac wysprzeglika ktory jest na zewnatrz przy wymienie sprzegla
wewnetrzny mus.............
Im szybciej pójdziesz do dobrego fachowca od tych konkretnych skrzyń tym łatwiej unikniesz „dodatkowych kosztów” :D Polecam sprawdzić asbim.pl, dość tanio się tym zajmują, a bardzo solidnie!
Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami ze współpracy z reklamowana post wyżej firma? Mam na myśli asbim.pl
Chyba, że macie sprawdzone inne solidne firmy, którym można zaufac że zrobią to solidnie i na lata ?
Marek
Reklamuje się u nas na stronie gość od skrzyń i ma pozytywne opinie
Mam następujący problem. Zaznaczę na początku, że dzieję się to tylko na drugim biegu. Przy puszczeniu gazu skrzynia wydaję z siebie straszne jęki, lecz gdy wcisne gaz lub sprzęgło ten głos ustaje. W najbliższym czasie zamierzam oddać samochód na naprawę skrzyni, ponieważ łożyska strasznie szumią a do tego wystepuje w czasie jazdy dziwny odglos "brzęczenia" jakby jakiś wirnik się kręcił. Mam nadzieję, ze naprawa usunie również te straszne jęki.
Korzystając z okazji możecie polecić jakiegoś fachowca od skrzyń w lubelskim (Biała Podlaska) lub mazowieckim (Siedlce) ??
Panowie a jak to wyglada kosztowo? Bo dostałem informację od innego warsztatu, z info co z moją skrzynią:
Cena za kompleksową naprawę skrzyni m32 w mito + zestaw z kevlarem = sprzęgła + dwumas wychodzi w okolicach 7500 PLN.Cytat:
Skrzynia 5 i 6 bieg trup przesuwka trup dyfer luzy na satelitach.
Był jeden litr mazutu zamiast trzech litrów oleju. Dość.mocno dojechana jest.
Siłownik sprzęgła kaput sprzęgło słabe i poprzypalane.
Czy to czasem nie przesadnie drogo?
Obecnie w samochodzie slychac dzwieki w rodzaju- ocierajace klocki o tarcze(ciche swiszczenie,ocieranie delikatne).Dzwieki te slychac tylko gdy auto jest w ruchu,dzwieki te nasilaja sie przy zwiekszaniu predkosci.Dzwieki te wystepuja caly czas tzn. gdy auto jedzie na biegu(kazdym),gdy auto jedzie i wcisniete jest sprzeglo,gdy auto jedzie i wrzucony jest bieg jalowy i takze gdy podczas jazdy wciskane i puszczane jest sprzeglo oraz lewarek zmiany biegow jest przechylany w lewo,prawo,oraz przy wcisnietym sprzegle podczas jazdy gdy zapinane są rozne biegi.Dzwiek jest ciagle ten dam,nie zmienia sie jego charakterystyka,czestotliwosc a tylko cichnie w miare wytracania predkosci lub odwrotnie.
Czy to sa dzwieki,ktore pasuja do jakiejs usterki skrzyni biegow czy zurzyta skrzynia i jej łożyska,tryby,wydają dzwieki tylko wtedy gdy ma zapiety bieg?Ogladalem jakis czas temu samochod z taka dolegliwoscia.Wszystko ladnie pracowalo,biegi wchodza lekko plynnie,Skrzynia nawet byla regenerowana(ma przejechane okolo 50tys km) a jednak od dlugiego czasu slychac w aucie wlasnie takie delikatne tarcie.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Sprawdź łożysko podpory półosi.