-
hmm wysprzęglik był wymieniany wraz z dumasą i sprzęgłem. A czy pracuje w pełnym zakresie to trzeba by było to sprawdzić. Na starym wysprzęgliku było podobnie, a może to ma coś wspólnego z wadliwą pracą silnika? lub jakiś podzespołów. Na Multiecuscanie żadnych błędów, ale może trzeba pojechać na serwis na porządną diagnostykę serwisową.
-
a czy macie Panowie w 2.4 20V JTD tak że podczas odpalonego silnika po naciskaniu sprzęgła słychać takie stuki z okolic skrzyni? na zgaszonym silniku u mnie nic nie słychać z tych okolic.
-
-
Typowy objaw docisku , ew dwumasu.. Nie chce straszyć kolego, ale mimo, że było wymienione radzę zajrzeć.
P.S Dwumas potrafi szybko się rozpadać przy dość częstej ekonomicznej jeździe czyt poniżej 1.5k rpm ;)
-
hmm kurcze no chyba będę musiał się w najbliższym czasie za to zabrać, aktualnie jestem w Belgi więc puki co to chcę się chociaż dowiedzieć coś od forumowiczów na ten temat:) czy te dwumasy regenerowane przez fiata są aż tak felerne? raczej nie jeżdże jak emerytowany dziadek zawsze staram się go trzymać na obrotach min 2 tys. A czy to sprzęgło co oferują sprzedawcy jest produkowane rzeczewiście przez LUka? a jest pakowane w pudełka RicambiOrginal o co chodzi? Na tarczy jest wybite LatoCambo
Dodano po 2 minutes:
wiem, że przez internet nie da się zdiagnozować usterek dotyczących poszczególnych pojazdów, ale chociaż może jakieś trafione sugestie przyniosą efekty:)
-
mam na mysli jedną sprawę, czy jest taka opcja że docisk jest niewyśrodkowany przez właściwy trzepień tylko na oko i stąd te objawy? skorzystam z waszych doświadczeń życiowych może coś poradzicie:)
-
Z tego co widziałem jak kupowałem komplet do siebie to na dwumasie są kołki centrujące a w docisku otwory, więc moim zdaniem nie da się tego źle zmontowac.
-
no właśnie kołki były ustalające, czyli co wada fabryczna sprzęgła przyczynia się to tej wadliwej pracy bo raczej do sprzęgło do zużytego nie należy chyba że taki badziew teraz robią to inna sprawa
-
sorki za niedziałający link do filmu, zapomniałem go opublikować teraz powinien działać https://www.youtube.com/watch?v=1N2nCeAETLk
-
Stawiałbym na felerną regeneracje, chociaż "tanifiat" ma dość pozytywne opinie...