To silnik ma przedmuchy a nie odma wysysa olej.
Wszystkie cztery były sprawne.Zaworek zamyka się jak spadnie podciśnienie,np.wcisniesz mocno pedał gazu.
Gdzie mierzysz napięcie i czym?
Printable View
Ładowanie praktycznie identyczne jak u Ciebie i objawy te same co piszesz, nie ma jakiejś tragedii bo widziałem V'ki którymi miota jak szatan u mnie są to lekkie dosyć wahnięcia i po wydechu słychać. Moc ma taką samą jaką miała, byłem nią na hamowni i dała 190,5Km na benzynie i 186km na gazie, zbiera się elegancko, tylko te wolne obroty. Co więcej mam tak od kiedy ją kupiłem w między czasie wymieniłem świece na nowe NGK platynowe, 2 cewki bo były podejrzane i żadnych zmian nie zaobserwowałem po tych czynnościach.
Parametrów TRA niestety na razie nie jestem w stanie podać bo mi się coś ze sterownikami zwaliło i nie widzi mi kabelka
Obecnie napięcie mierzę zwykłym miernikiem z biedronki ;) Ale zanim zacytujesz pierwsze zdanie i powiesz abym się z takim sprzętem gonił musisz wiedzieć, że byłem już u elektryka z lepszym sprzętem,sprawdzałem to bezpośrednio na alternatorze i wynik był ten sam.
W związku z tym, że nie mam się już za co złapać w tym temacie mam zamiar kupić separator oleju, bo może po prostu się zepsuł i przepuszcza olej zamiast go zbierać w krople wykorzystując do tego zjawisko koalescencji.
Czy nasze separatory też są tak zbudowane? :)
http://www.kessel.pl/fileadmin/uploa...paratory_2.pdf
A już różne opinie słyszałem na temat pomiarów miernikami z biedry :) Anyway, elektryk który regenerował mi alternator twierdzi, że tak ma być.
Przydałby się ktoś z płynnie chodzącą v6'tką aby sprawdził ładowanie na zimnym i nagrzanym :)
Jutro wjeżdżam swoim złomem na warsztat.Alternator i jedną cewkę mam do wymiany.Sprawdzę jakie ma ładowanie przed i po robocie.
Jak tam Artasie? :) Sprawdziłeś ładowanie przed wymianą altka? Co w ogóle Cię skłoniło do wymiany?
U mnie tak jak wszyscy twierdzili, że mam słabe tak teraz po robocie twierdzą, że tak ma być - pochlastać się idzie ;)
Loco a co wymieniałeś aby temu zaradzić? :) Temu falowaniu w sensie :)
Ja mam sprawny samochod. Jutro wezme miernik (Fluke) i sprawdzę ładowanie. A właściwie napięcie. Dodam tylko ze mam zregenerowany alternator pol roku temu.