Wydaje mi sie ze szejker wina jest po stronie użytkownika. Dobijanie kiery do oporu powoduje ogromny przepływ plynu wspomagania oraz zwiększenie oporu na pompie. Moze to o to chodzi u Ciebie?
Printable View
Wydaje mi sie ze szejker wina jest po stronie użytkownika. Dobijanie kiery do oporu powoduje ogromny przepływ plynu wspomagania oraz zwiększenie oporu na pompie. Moze to o to chodzi u Ciebie?
U mnie podobny dzwięk powodowało umierające łożysko oporowe... Najwyraźniej był słyszalny jak sie odpaliło zimny i weszło do kanału.
Jaki koszt takiej naprawy łozyska oporowego ? i jak dlugo da sie jeszcze z tym jezdzic ? I czy wgl sa jakies objawy tego łożyska oporowego czy tylko to syczenie ?
Jeśli to jest to, to koszt łożyska ok 300zl a warto też wymienić sprzęgło no i robocizna tez nie mało bo trzeba skrzynie biegów wymontować u mnie dochodził jeszcze pisk po wciśnięciu sprzęgła ale tylko gdy temperatura na zewnątrz była na minusie... Ale musiał by to ktoś dokładnie osluchać bo na filmie to nie słychać wyraźnie...