-
Kamorado, musze kupić do czasu wyjazdu bo później nie będzie na to w ogóle czasu. Wracam i już musze go używać. Przez ten czas będzie ładnie czekała w garażu także w tym sezonie za dużo zimy by nie poczuła :)
Rozumiem. przyznam szczerze, że w ostateczności kupie corse i tyle będzie z przyjemności :P
Znalazłem jeszcze tutaj:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C35469050.html
Z tego co pisze rozrząd i zawieszenie robione 15k km temu. Ciągnie mnie do tej alfy ale jak omron8 odradzasz to pewnie jeszcze pare dni pomyśle i może odpuszcze :)
-
to zmienia postac rzeczy, a do jakiej kwoty szukasz tego auta bo jak do 7tys to lepiej szykuj sie na dokladanie i to wersje przed liftowe, sam sprzedaje polifta z 2004r http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C35517341.html ale to juz duzo wiecej niz pewnie szukasz, pzdr
-
@kamorado: jakbym kupił twoją to ledwo na OC by mi stykło :P
-
Strzalka jak dobrze zagadasz to i na pakiet startowy ci opuszcze ;)
-
nie straszcie faceta, jak umiesz kupić samochód to jedź oglądaj .Na rozrząd starczy Ci 700-800 złotych . Zawieszenie? I tak w 156 po 15-20 tys. będzie coś do zrobienia więc to możesz sobie wkalkulować.Ważne jak podłoga i stan silniczka.Obie z twoich linków wyglądają słabo ,w ciemno obstawiam że szału to tam nie będzie.
omron wiem że jesteś wielkim fachowcem w dziedzinie jtd i zrobiłeś wiele kilometrów autami z tymi silnikami ale mylisz się 2.4 10v w 156 pali bardzo mało w stosunku do tego co oferuje( np. poniżej 6 litrów w trasie nad może w dobrym czasie ).
omron odradza wszystko z natury. Ja kolego we wrześniu kupiłem prawie z przypadku 156 jtd za 4200 (szkoda było nie kupić )z zawieszeniem do roboty . Powinna się rozpaść już według tego co tutaj piszą.Ale nie ,przez przez 3 miesiące zrobiła 8 tys. km i śmiga znakomicie zaskakując ekonomiką. Szukaj a znajdziesz :)
-
Regenrowany przód w 156 w Skórzewie pod Poznaniem to 500zł za wahacze. Rozrząd spokojnie do tysiaka, olej z kompletem filtrów do całego auta wyjdzie Ci maks 500 wiec bez dramatyzowania.
Jedź oglądaj co jest do oglądania, a nie słuchaj doradzaczy na forum.
Co do wspomnianego tu punto - znajdz punto nie zajechane, nie wieśniacko tuningowane, z dieslem, który sie bedzie zdrowo odpychał - szukałem ostatnio i bardzo ciezko znalezc cos fajnego,
poza tym porównanie punto do 156 to sory ...
co do cen - jeździj i oglądaj, ja za swojego FLa pewnie chciałbym tyle co nic.
W poznaniu masz fajne auto - od klubowicza 156 FL 1.9 140 koni. Ostatnio była już niżej jak 12 tys, do oddania pewnie jeszcze taniej - szukaj kolegi rychuslu