-
Siema,
Ja miałem identyczne objawy. Wczoraj wymieniłem wszystkie trzy dolne poduszki i problem drżenia przy ruszaniu znikną (1.9 140KM)ł. Może warto wymienić trzecią poduchę pod silnikeim (pisałeś, że wymienione zostały dwie).
Mi jeszcze delikatnie mrowi kierownica na biegu jałowym - i to pewnie górna poducha (drążek reakcyjny).Tylko nie wiem jakiej firmy brać Impregom czy Febi...jeżeli ktoś wymieniałten element prosiłbym o poradę który drążek brać.
-
Moze to glupie co napisze ale mi trzeslo jak cholera gdy odzepil sie przewód ktory idzie do "klapy gaszacej" niewiem jak to sie fachowo nazywa bo zapomniałem. On idzie z elektrozaworu podcisnienia do klapy gaszacej w przepustnicy. Wiesz sprawdzić nie zaszkodzi :)
-
czubax, mam Impergoma i jest ok. Co prawda przejechałem na nim ok 15 tys km ale narazie jest wporzadku. No i cena, nie wiem ile kosztuje Febi, ale za Impera dałem 80zł.
-
Ja jestem przed wymianą wszystkich dolnych poduszek - tej zimy po odpaleniu i w sumie nawet jak się auto nagrzeje trzęsie całą deską jak i kierownicą, że aż manetka od świateł klekocze(po nagrzaniu trochę się uspokaja, ale nie ustępuje). Silnik pracuje równo, nie ma telepanie podczas odpalania i gaszenia. Drgania są podczas ruszania na popielniczce - zaczyna klekotać. Nie mam jak sprawdzić teraz korekt wtrysków bo oddałem laptopa do naprawy, ale cieknie mi pompa CR która też będzie robiona na dniach. Naczytałem się o poduszkach pod silnik różnych producentów, twardościach gumy itd i zainwestowałem w komplet trzech oryginalnych produktów Alfy. Po wymianie dam znać jak wrażenia.
Pozdr Paweł
-
Dzisiaj odebrałem alfę od mechanika. Wymienione wszystkie dolne poduszki na oryginał. Dwie przednie były jakieś zamienniki, a ta pod skrzynią miała nadpękniętą gumę i ogólnie wydawała się rozwulkanizowana. Jakie wrażenia? Wcześniej pod odpaleniu na zimnie telepało całą deską rozdzielczą razem z kierą, że aż manetki klekotały(po rozgrzaniu silnika objawy te delikatnie ustępowały ale nie znikały). Ruszanie było na zasadzie krokami naprzód marsz + klekotanie popielniczki. Przyspieszanie od czwartego biegu wzwyż przy 1500 obr/min objawiało się strasznymi wibracjami na całej karoserii(drgała podsufitka i inne plastiki). Auto przy odpalaniu i gaszeniu nie telepało. Wszystkie te objawy wskazywały trochę na dwumas, ale postanowiłem najpierw zająć się zawieszeniem silnika. I co? Po prostu jakbym wsiadł do innego samochodu, bardzo delikatne mrowienie na kierownicy podczas postoju dalej jest, ale jest praktycznie niezauważalne, a wszystkie wymienione wcześniej objawy znikły :D Silnik wydaje się być całkowicie oddzielony od karoserii :) Więc w moim przypadku wymiana poduch sprawdziła się w 100% :)
Pozdrawiam Paweł
-
A kupowałeś sam te poduszki? jeżeli tak to napisz gdzie i ile Cię to wyniosło.
-