dzieki bardzo za rady, z vin widze ze "Sprzedawca: PHUP AUTOSERVIS SP. Z O.O. Rynek: 3123 Polska
Własciciel: L" czyli menu bylo angielskie :P dzisiaj jade ogladac zobaczymy co wyniknie ;)
Printable View
dzieki bardzo za rady, z vin widze ze "Sprzedawca: PHUP AUTOSERVIS SP. Z O.O. Rynek: 3123 Polska
Własciciel: L" czyli menu bylo angielskie :P dzisiaj jade ogladac zobaczymy co wyniknie ;)
I z takich typowo życiowych rad: zrób sobie tabelkę, w której wypisz wszystkie rzeczy do sprawdzenia. Tak, żeby niczego nie pominąć w szale 'oglądania'.
Do tego, jak już przejdzie testy oględzinowe i pojedziecie na jakieś ASO to tam też możesz ich wypytać (w szczególności jak to ASO Fiat'a) o historię auta, plus podpięcie pod kompa i sprawdzenie standardowych rzeczy (błędy, praca turbiny, przebiegi, itp.) - chyba, że masz kompa ze sobą do wpięcia. Lepiej zapłacić te ok. 100 PLN za sprawdzenie w ASO kompem niż później żałować.
nie daj się zwieść czczemu gadaniu
zachowaj czysty umysł
Bylem ogladac,kilka rys na zderzaku srodek spoko, sprzeglo spoko, klapy kolektora nie wiem jeszcze co i jak, przeglad będę sprawdzac w aso fiata bo na liczniku jest 200900 a na kartce od zmiany oleju 203000 trochę dziwne ale niby pomylkowo wpisane, silnik ladnie chodzi zawieszenie skrzypi na dziurach ale jutro mają to zrobić bo niby guma krzywo założona, i jedno trochę dziwne jak gaz do dechy sie da to pedal ma takie chwilowe zatrzymanie jak jest na maxa wcisniety co to może byc ? Cena do wziecia około 20 w pon jade do aso fiat z nim, a przed tym zaufany znajomy który zna handlarza dowie mi się czy na 150%nie byl krecony. Malowany mial tylko przedni zderzak po zderzeniu z zajacem reszta nie bita
203 w tedy zmieniany olej był:)),oo zap,ze dpf pewnie ma ta 159:),guma krzywo załozona? dobrze ze do servisu jedziesz,a z tym gazem to jakby zastanawiał sie czy jechac,w busie co prawda miałem jak pompa wtyskowa siadała,pedał w podłoge a ten mulił i powoli zbierał:)),ale tu to i przepływka,jakas nieszczelnosc,serwis moze ci powie:)
Bo niby wymieniał jakas gume i założył jak auto nie stalo na ziemi i jutro ma to poprawic, 203000 nie ma właśnie jeszcze przejechane wg licznika a olej wtedy wymieniany cyfry się nie zgadzaja. A zbiera się dobrze tylko pedal tak haczy sprawdzę to ze znajomym on będzie prowadzic do aso.
Prowadzi się mega dobrze najchetniej to już bym brał :p ale wiem ze na goracej glowie nic dobrego nie będzie, także w pon dam wam znac czy jestem posiadaczem czy sxukam dalej :)
a to jutro serwis zamkniety?
jutro niestety moj "doradzca" nie ma czasu a sam wole nie podchodzic do tematu. Wiem ze pewnie myslisz ze on moze teraz porobic wszystkie rzeczy na ktore ja powiedzmy zwrocilem uwage, ale mam nadzieje ze na podnosniku mi wszystko obada jak trzeba.
P.S Co do mojego doswiadczenia z autami 3 lata temu kupilem swoje 1 auto corsa 94 w gazie od handlarza przy podstawionych innych kupcach, po roku urwało mi sie koło(na szczescie przy 10km/h) i okazało się ze cała podłoga wypchana szmatami 0 zdrowej blachy. To takie upewnienie dla kolegów wyżej, że już na gorącej głowie nie kupuje :D
i jaktam jest ta alfa????
wezme ja na 90%, wlascicielce zapsulo sie auto i potrzebuje ja do czwartku i do czwartku maja czas na przemyslenie mojej oferty bo pare rzeczy do poprawki jest. Jak kupie to wszystko wam opisze co i za ile ;)
ASO bardzo dobra sprawa- 150pln a auto sprawdzali 1,5h