Tomaz, powiedz mi czy u Ciebie też te cewki mają te niebieskie poświaty widoczne w ciemności ?
Printable View
Tomaz, powiedz mi czy u Ciebie też te cewki mają te niebieskie poświaty widoczne w ciemności ?
Ja nie mam żadnej poswiaty. Nie zaobserwowano.
wysłane z nokii 6310i
Bo to specyficznie trzeba oglądać zjawisko przynajmniej u mnie występuje raz na jakiś czas i widać to tylko w idealnej ciemności.
U brata w 166 3.2 także występuje taki efekt ;/
Też kiedyś miałem ten efekt poświaty. Po wymianie świec przeszło. Aczkolwiek robię małe przebiegi, a świece wymieniałem niedawno, jesienią. Często jest tak, że cewki pokazują niedomaganie, dopiero po porządnym rozgrzaniu silnika. Więc nie mogę potwierdzić tego w 100%
Co do kupna cewek kupiłem ostatnio nowe o połowę tańsze od bosha dedykowane do alfy producent tesla jedyny problem to dostępność narazie założyłem dwie i działają bez zarzutu
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk
Gdzie kupowałeś? Moja ostatnia próba kupienia czegoś innego niz Bosch sie nie udała....
Z tego co mi wiadomo tesla to dla boscha produkuje. Rozmawiałem kiedyś z osobą co jeździ po europie (spedycja) i on bezpośrednio od tesli kupował i wyglądały dokładnie tak jak boscha.
PS
To jest model TESLA CL320, prawda?
Nie znalazłem nigdzie bardzo tanio Tesli CL320, ceny od 40 Ojro (165 zł) się zaczynają + koszta wysyłki, dostępność w tej cenie 0 szt. Niby o stówkę taniej niż Bosch w Polsce ale w tej cenie nigdzie nie ma, znalazłem w innym źródle po 240 zł, a to już średnio opłacalne.
Za 240pln kupiłem oryginalnego boscha....