Nie musisz do niego jechać :) możesz napisać do niego maila.
P.S. Rada- forum najlepiej przeszukiwać przez google :D Tutejsza szukajka jest żałosna.
Printable View
Nie musisz do niego jechać :) możesz napisać do niego maila.
P.S. Rada- forum najlepiej przeszukiwać przez google :D Tutejsza szukajka jest żałosna.
Z tą wyszukiwarką tematów to racja :)
dzięki za podsunięcie Cinka - zobaczymy co i jak.
Na razie jeżdzę 159 zastępczą bo moja jest u lakiernika - akurat jako auto zastępcze dostałem TAKĄ samą jak moja tylko młodsza i ma mniejszy przebieg :)
No i właśnie czuję różnicę przy ruszaniu....
Narazie czekam, jest piątek, więc po weekendzie może odpisać, oby NIE! :) ale jak na stronce cinsoftu popatrzylem to modyfikacja paru aut wyglądała, że EGR out, DPF zostaje i wirus :) nie chce prorokować z fusów, ale chyba jest taka możliwość :)
Pozwolę sobie wtrącić swoje 5 gr ;)
Potwierdzam możliwość i nawet polecam usunięcie programowe zaworu EGR bez wycinania DPF-u. Robiłem taki zabieg jakoś pół roku temu, żadnych negatywnych skutków nie widzę - same pozytywy (np. czysty kolektor,). Wypalanie DPF-u bez zmian, w zakresie między 800 - 1100km. Koszt w Zielonej Górze 350 zł + zaślepka i montaż (to robiłem sam).
Tez mam całkowicie zaślepieniony fizycznie egr oraz softowo. Żadnych problemów z autem nie ma, dpf wypala się co około 900 km, tak jak przed zaślepieniem egr.
Ja też mam programowo wyłączony EGR no i dodałem jeszcze zaślepkę tak dla bezpieczeństwa. Generalnie polecam taki zabieg.